4
Υγεία & Fitness

Έξυπνα health gadgets που θα αλλάξουν τη ζωή σου

Έξυπνα health gadgets που θα αλλάξουν τη ζωή σου
Ασύρματα πιεσόμετρα, μετρητές γλουτένης και fitness trackers, τα σύγχρονα smart gadgets μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σου.

Ο χώρος των wearable devices έχει γεμίσει από ιατρικές συσκευές με τις οποίες μπορείς να παρακολουθείς τα ζωτικά σημεία του οργανισμού σου είτε ασχολείσαι με κάποιο άθλημα, είτε όχι. Το πιο συνηθισμένο είναι οι καρδιακοί παλμοί που μπορείς να μετράς ακόμα και με ένα απλό fitness tracker. Εάν θέλεις κάτι πιο προηγμένο όπως μετρητή γλουτένης ή EKG θα πρέπει να προμηθευτείς κάποιο ειδικό smart εξάρτημα το οποίο θα συνδέσεις ασύρματα με το κινητό σου και μέσω του ειδικού app θα μπορείς να πραγματοποιείς μετρήσεις, να βλέπεις ιστορικό, στατιστικά και άλλα στοιχεία.

Προφανώς οι συσκευές που παρουσιάζουμε παρακάτω δεν υποκαθιστούν τους γιατρούς, ούτε προσφέρουν διαγνώσεις. Θα πρέπει να τις χρησιμοποιείς με προσοχή και πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σου.

Το προσωπικό σου καρδιογράφημα

Η πρόσφατη γενιά Apple Watch έχει ενσωματωμένο αισθητήρα ηλεκτροκαδριογραφήματος. Ωστόσο, η AliveCor έχει κυκλοφορήσει ένα περιφερειακό που υποστηρίζει Android και iOS με το οποίο μπορείς να πραγματοποιείς ηλεκτροκαρδιογράρημα οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Στην οθόνη του κινητού σου βλέπεις το σχετικό γράφημα και τα ιστορικά στοιχεία σου, τα οποία μπορείς να αποστείλεις στον γιατρό σου για τα περαιτέρω.

Έλεγχος γλουτένης

Σχεδιασμένο από την εταιρεία 6SensorLabs, το Nima είναι η πρώτη παγκοσμίως προσωπική συσκευή ελέγχου γλουτένης. Έρχεται με αρκετές κάψουλες ελέγχου μιας χρήσης και ένα προαιρετικό app το οποίο σου επιτρέπει να μοιράζεσαι τα αποτελέσματα με άλλους χρήστες. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή: βάλε ένα κομμάτι της τροφής που θέλεις να ελέγξεις στην κάψουλα και ο αισθητήρας της συσκευής θα πραγματοποιήσει ανάλυση παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα σε ελάχιστα λεπτά.

Για αστραφτερά λευκά δόντια

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον πρώτο προσωπικό λευκαντή δοντιών είναι η GLO Science που κέρδισε πρόσφατα το βραβείο καινοτομίας Thomas Edison. Το GLO Brilliant Personal Teeth Whitening Device όπως ονομάζεται η συσκευή, είναι μικροσκοπική και υπόσχεται να κάνει τα δόντια σου να αστράφτουν σε πέντε μόλις ημέρες με 8 λεπτά εφαρμογής την μέρα. Το ειδικό λευκαντικό gel ενεργοποιείται με την πατενταρισμένη οπτική τεχνολογία της εταιρείας προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ασύρματο πιεσόμετρο

Τα παλιά πιεσόμετρο με τις φούσκες και τους αναλογικούς μετρητές είναι πλέον παρελθόν στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Τώρα, μπορείς να κάνεις τον καθημερινό έλεγχο της πίεσης της καρδιάς σου με τη βοήθεια του κινητού και του έξυπνου ασύρματου πιεσόμετρου της Nokia. Έχει σύγχρονη κατασκευή και το τυλίγεις γύρω από το μπράτσο σου. Πατάς στη σχετική ένδειξη του Health Mate app στην οθόνη του κινητού σου και σε λίγα λεπτά βλέπεις το αποτέλεσμα στην οθόνη. Πραγματική ευκολία.