4
Υγεία & Fitness

Έξυπνη γυμναστική στο σπίτι

Έξυπνη γυμναστική στο σπίτι
Οι καλύτερες έξυπνες συσκευές γυμναστικής που μπορείς να αγοράσεις για να διατηρήσεις την υγεία και τη φόρμα σου.

Το 2020 μας έχει κρατήσει σε εγρήγορση μεν, αλλά και πολλούς εξ ημών κλεισμένους στα σπίτια μας, δε. Με τις πρόσφατες εξελίξεις, αν τώρα δεν είναι η ώρα να επενδύσεις σε κάποιο όργανο γυμναστικής για το σπίτι, δεν θα είναι ποτέ.

Από την άλλη, εδώ είμαστε ένα τεχνολογικό blog, επομένως δεν πρόκειται να δεις το παραδοσιακό ποδήλατο γυμναστικής, το οποίο καταλήγει να εκτελεί χρέη… κρεμάστρας. Εδώ σου έχουμε μερικά από τα καλύτερα και πιο high-tech όργανα γυμναστικής για το σπίτι, τα οποία όχι μόνο θα αναλάβουν να γυμνάσουν το σώμα σου, αλλά να σου δείξουν τις σωστές κινήσεις, να σε χρονομετρήσουν και πολλά άλλα.

Peloton Bike+ Home Exercise Bicycle

Ναι, ξεκινάμε με… ποδήλατο. Όχι όμως ένα απλό ποδήλατο. Αυτό το ποδήλατο της Peloton, όμως, δεν αστειεύεται καθόλου. Διαθέτει οθόνη αφής 24 ιντσών και σου δείχνει ασκήσεις για ενδυνάμωση, yoga, stretching, ακόμη και για… διαλογισμό! Και βέβαια κάνει και ποδήλατο. Όχι αυτό. Εσύ.

Tonal Intelligent Fitness System

Αυτό το πράγμα θα μπορούσαμε κάλλιστα να το βλέπαμε σε κάποιο επεισόδιο του Star Trek. Το Tonal είναι μια τεράστια οθόνη, μαζί με ιμάντες, κρυμμένα μοτέρ αντίστασης, συνδυάζει πολλές ασκήσεις σε ένα μηχάνημα και βέβαια θα σου δείξει και πως θα τις κάνεις. Και αφού τις κάνεις, θα σου πει αν τις έκανες σωστά ή όχι. Κι αν όχι, θα σου πει να τις ξανακάνεις.

JAXJOX InteractiveStudio Home Fitness Equipment

Για όσους αρέσκονται στην εκγύμναση με… σίδερα, το Jaxjox είναι η σύγχρονη εκδοχή του… σιδεράδικου. Έρχεται με τεράστια οθόνη αφής 43 ιντσών και περιλαμβάνει το ισοδύναμο έξι kettlebells, δεκαπέντε αλτήρων και έως και 65 κιλών σε ρυθμιζόμενα βάρη. Και βέβαια θα σου δείξει τι να κάνεις, πως και πόσες φορές.

CLMBR Connected Climbing Machine

Η ιδέα δεν είναι καινούρια. Θυμάσαι στο Ρόκι 4, τη σκηνή όπου ο Ρώσος είναι σε ένα μηχάνημα και προπονείται, ενώ ο Ρόκι… ανεβαίνει βουνοκορφές; Το Clmbr είναι αυτό ακριβώς: ένας εξομοιωτής σκαρφαλώματος, για να γλυτώσεις το ταξίδι στη Σιβηρία, τα χιόνια και τους λύκους. Θα σου δείξει πόσο σκαρφάλωσες, αν κάλυψες τον στόχο της ημέρας και, τελικά, αν έφτασες στην κορυφή.

Peloton Tread Running Machine

Εκτός του ποδηλάτου, η Peloton έχει και διάδρομο για τρέξιμο. Προφανώς έχει και οθόνη αλλά και ηχεία, και θα σου δείξει ασκήσεις για να γυμνάσεις το σώμα σου σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε ενδυνάμωση όσο και σε αντοχή. Γιατί καλό το τρέξιμο, αλλά αν δε βάλεις και μερικά βάρη…

Hydrow Connected Rowing Machine

Από την ορειβασία και το τρέξιμο, πάμε τώρα και στο… κουπί. Η κωπηλασία είναι μια μορφή γυμναστικής η οποία πετυχαίνει πολλές μυϊκές ομάδες και γυμνάζει σχεδόν όλο το σώμα. Το μηχάνημα αυτό, προφανώς διαθέτει οθόνη και προφανώς θα σε καθοδηγεί στο τι να κάνεις και πότε. Μάλιστα, θα σου δείχνει και βίντεο με εικόνες από κωπηλατικά σκάφη σε πραγματικά ποτάμια και λίμνες, ενώ, αν θες, θα ακούς και ήχους πουλιών, θρόισμα φύλλων και το νερό να κελαρύζει.

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος. Έχε υπόψη σου πως υπάρχουν και άλλα συστήματα εκγύμνασης, αν για κάποιον λόγο δεν σου κάνει κανένα από αυτά που παρουσιάσαμε. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι το να ξεκινήσεις! Και η τεχνολογία είναι εδώ για να σε παροτρύνει, να σε ενθουσιάσει και, πάνω απ’ όλα, να σε βοηθήσει. Και επειδή εάν το πάρεις στα σοβαρά σίγουρα θα χρειαστείς και κάτι για να παρακολουθείς καρδιακούς παλμούς και τα συναφή, στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις μια τεράστια γκάμα από smartwatches και fitness trackers.