16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Έξυπνη πόρτα για όσους έχουν κατοικίδια

Έξυπνη πόρτα για όσους έχουν κατοικίδια
Έχεις κατοικίδιο; Τώρα, μπορείς να κάνεις την πόρτα του μπαλκονιού σου έξυπνη και να την ανοίγεις από μακριά.

Η βόλτα του σκύλου είναι μια ιεροτελεστία η οποία είναι συνηθισμένη για τους ιδιοκτήτες αυτών των λατρεμένων τετράποδων. Αν όμως λείπεις για ώρες από το σπίτι, τότε θα πρέπει να προγραμματίζεις τις εξόδους του σκύλου σου πολύ προσεκτικά, ή να έχεις κάποιον άλλο άνθρωπο για να βγάζει το σκύλο βόλτα.

Ειδικά αν το σπίτι σου είναι ισόγειο, θα ήταν ιδανικό αν μπορούσες απλά να ανοίξεις τη μπαλκονόπορτα και να αφήσεις τον πιστό σου φίλο να βγει μόνος του στον κήπο. Αυτό σκέφτηκαν, προφανώς, και στην εταιρεία Wayzn, και έκατσαν και κατασκεύασαν το πρώτο έξυπνο σύστημα ανοίγματος πόρτας!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις μια συρόμενη μπαλκονόπορτα καθώς ακόμη δεν υπάρχει μοντέλο για ανοιγόμενες πόρτες. Το Wayzn είναι ένα έξυπνο σύστημα, το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να ανοίγεις και να κλείνεις τη μπαλκονόπορτα του σπιτιού σου εξ’ αποστάσεως! Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε συρόμενη πόρτα και υποστηρίζει μια σειρά από μεθόδους ανίχνευσης, ώστε να σου στείλει ειδοποίηση για να ανοίξεις εσύ την πόρτα χειροκίνητα. Μπορεί, όμως, και να λειτουργήσει εντελώς αυτόνομα.

Η κύρια συσκευή προσαρμόζεται στη μπαλκονόπορτα με ισχυρά αυτοκόλλητα, οπότε δεν χρειάζεται να τρυπήσεις τα κουφώματα ή να κάνεις άλλα μερεμέτια. Και προφανώς έχει app για να το χειρίζεσαι. Μπορεί να συνεργαστεί και με έξυπνους βοηθούς, όπως με την Alexa, συνδυάζοντας κάμερες και ηχεία.

Η ίδια η συσκευή διαθέτει αισθητήρες κίνησης, ώστε να γνωρίζει αν το κατοικίδιό σου είναι στην πόρτα, για να την ανοίξει. Υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας, όμως, και με άλλα συστήματα, όπως κάμερα ασφαλείας, ηχείο, ειδικό έξυπνο κολάρο, ενώ σύντομα θα προστεθεί υποστήριξη και για άλλους αισθητήρες. Και βέβαια, αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιείς τις κάμερες ασφαλείας για να αποφασίσεις εσύ αν θες να ανοίξεις ή να κλείσεις την πόρτα.

Το Wayzn αυτή τη στιγμή κοστίζει 400 δολάρια, τιμή που είναι σαφώς μικρότερη από τις παραδοσιακές μεθόδους (πορτάκια για σκύλους ή ειδικά πρόσθετα), ενώ η εγκατάστασή του δεν θέλει τρυπήματα ή κοψίματα – κοινώς, δεν θα χαλάσεις την πόρτα σου – ενώ το επίπεδο ασφαλείας που παρέχει είναι πολύ μεγαλύτερο.

Δες το βίντεο για λεπτομέρειες: