4
Υγεία & Fitness

Έτοιμος για έναν μοναχικό αγώνα δρόμου;

Έτοιμος για έναν μοναχικό αγώνα δρόμου;
Τώρα μπορείς να τρέξεις έναν μοναχικό αγώνα με το κατάλληλο app, επιλέγεις τη διαδρομή της αρεσκείας σου και κατόπιν ανεβάσεις τα αποτελέσματα για να δεις πως τα πήγες. Κι όλα αυτά χωρίς πολυκοσμία. Μάθε για τα Virtual Races.

Αν δεν μπορείς να πάρεις μέρος σε έναν αγώνα δρόμου, μπορείς να το κάνεις εικονικά. Η νέα μόδα της τεχνολογίας είναι οι virtual races. Ένας virtual αγώνας δρόμου πραγματοποιείται στο μέρος που βρίσκεται ο κάθε δρομέας. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να επιλέξεις μια διαδρομή, να χρησιμοποιήσεις ένα app το οποίο θα παρακολουθήσει τη διαδρομή σου και… αυτό ήταν. Όταν τελειώσεις, δεν έχεις παρά να υποβάλλεις τα αποτελέσματα της δικής σου διαδρομής στην επιτροπή του virtual race και οι κριτές θα βγάλουν τους νικητές. Μάλιστα, αν κερδίσεις κάποιο μετάλλιο, αυτό θα σου απονεμηθεί… ταχυδρομικώς!

Ας δούμε μερικές από τις διοργανώσεις

Aravaipa Strong Virtual Race

Οι αγώνες του Aravaipa Running διεξάγονται στις ΗΠΑ, με διαδρομές στις πολιτείες της Arizona, Colorado και Utah. Η διοργανώτρια αρχή προσφέρει ένα virtual race, με τις συμμετοχές να έχουν κλείσει από τις 3 Απριλίου. Η απόσταση που οι δρομείς καλούνται να καλύψουν είναι μεταξύ 5 χιλιομέτρων και 100 μιλίων, ενώ ο αγώνας είναι προγραμματισμένος από τις 17 έως τις 26 Απριλίου. Οι δρομείς μπορούν να σπάσουν τη διαδρομή σε περισσότερες ημέρες, ενώ μπορούν να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν βάδην ή ό,τι άλλο θέλουν, ενώ οι διοργανωτές θα ήθελαν και οι δρομείς να βγάλουν φωτογραφίες από τη διαδρομή και να τις μοιραστούν.

The Isolation Run

Οι δρομείς μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ημιμαραθωνίου, πλήρους μαραθωνίου ή 50 χιλιομέτρων και να τρέξουν μέχρι τις 11 Απριλίου. Με την υποβολή των αποτελεσμάτων, θα τους δοθεί μια μπλούζα και μια κούπα, μέσω ταχυδρομείου.

Quarantine 2020 Virtual 5k

Μπορείς να τρέξεις (ή να περπατήσεις) μια απόσταση 5 χιλιομέτρων από τώρα μέχρι τις 30 Απριλίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μετάλλιο (ταχυδρομικώς). Οι διοργανωτές αναφέρουν πως μπορείς να συμμετέχεις μέχρι και με διάδρομο γυμναστικής στο σπίτι σου, ή τρέχοντας γύρω γύρω στο τετράγωνο ή ακόμη και στην εξοχή. Οπουδήποτε!

Τώρα που ξέρεις, μπορείς να ψάξεις και για άλλες τέτοιες διοργανώσεις και να συμμετάσχεις, τρέχοντας από τη γειτονιά σου! Δεν χρειάζεται κοινό, ούτε τηλεοπτική κάλυψη. Γιατί στο τέλος, στον κάθε αγώνα είσαι μόνο εσύ και ο δρόμος.