8
Ψυχαγωγία

Έχεις Spotify; Το χρησιμοποιείς σωστά όμως;

Έχεις Spotify; Το χρησιμοποιείς σωστά όμως;
Με αυτά τα κόλπα, θα γίνεις πραγματικός «επαγγελματίας» στο music streaming.

Εν αρχήν ην ο… δίσκος. Έπειτα ήρθαν οι κασέτες και τα CD. Η πρώτη αληθινή επανάσταση στον ήχο έγινε, όμως, με την έλευση του Spotify, το οποίο είχε όση επίδραση είχε και η εφεύρεση του ραδιοφώνου στη μουσική. Πλέον η ενοικίαση της μουσικής που ακούμε και το streaming είναι τόσο αυτονόητα ώστε κανένας δεν σκέφτεται την επανάσταση στον τρόπο σκέψης που έφερε αυτό το concept.

Αυτό το concept, όμως, βασίζεται στη μηνιαία συνδρομή σου. Αυτά τα 7 ευρώ που δίνεις, θα πρέπει να πιάσουν τόπο! Έχουμε μερικά tips για να μπορέσεις να πάρεις πίσω ακόμη και το τελευταίο cent της συνδρομής σου.

Γέμισε τις playlists

Πολλές φορές ξεκινάμε να φτιάχνουμε μια playlist με κάποιο χαρακτηριστικό, βάζουμε μερικά τραγούδια που μας έρχονται αμέσως στο μυαλό και μετά… τέρμα. Αν κι εσύ βρίσκεις τον εαυτό σου να κολλάει, απλά κατέβα πιο κάτω από το τέλος της playlist. Θα δεις πως το Spotify έχει έξυπνους αλγόριθμους και σου προτείνει τραγούδια για να προσθέσεις στην playlist σου, βασιζόμενο σε αυτά που ήδη υπάρχουν στην playlist! Αν δεν είσαι σίγουρος, μπορείς και να ακούσεις τις προτάσεις για να αποφασίσεις αν έχουν θέση στην playlist που φτιάχνεις.

Ποιότητα στο τέρμα

Ναι, μπορείς να έχεις τον έλεγχο της ποιότητας της μουσικής που ακούς – μέχρις ενός σημείου, πάντα – τόσο στο desktop όσο και στο κινητό. Άνοιξε τα Settings από πάνω δεξιά και ψάξε για την περιοχή με τίτλο Music Quality. Εκεί θα βρεις τις επιλογές για να ακούς πάντοτε μουσική με την ποιότητα που θες εσύ.

Σώσε το Discover Weekly

Το Discover Weekly είναι μια τέλεια μέθοδος για να ανακαλύπτεις νέες μουσικές και καλλιτέχνες που δεν ήξερες μέχρι τώρα. Κάθε εβδομάδα, όμως, η λίστα αυτή ανανεώνεται. Αν σου άρεσε αυτό που άκουσες, μπορείς να αποθηκεύσεις, είτε ένα τραγούδι είτε ολόκληρη την playlist. Απλά επέλεξε όλη τη λίστα του Discover Weekly (πατώντας Ctrl+A), κάνε δεξί κλικ και πάτα το Add to Playlist!

Ψάξε καλύτερα!

Το search του Spotify είναι ήδη πολύ καλό και βρίσκει συνήθως ό,τι ψάχνεις. Μπορείς, όμως, να προσθέσεις και παραμέτρους, ώστε να περιορίσεις τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν προσθέσεις year:1965-1975 τα αποτελέσματα θα περιοριστούν σε αυτές τις χρονολογίες. Το genre:disco, για παράδειγμα, θα περιορίσει τα αποτελέσματα σε μουσική disco. Παράλληλα, μην ξεχνάς πως το Spotify υποστηρίζει και το NOT ώστε να αποκλείσεις συγκεκριμένα αποτελέσματα· πχ genre:disco NOT year:1978.