7
Τεχνολογία

Ήρθαν οι πρώτες έξυπνες… πάνες

Ήρθαν οι πρώτες έξυπνες… πάνες
Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, μια πασίγνωστη εταιρεία κυκλοφόρησε την πρώτη έξυπνη πάνα. Ναι καλά διάβασες. Πρόκειται για μια πάνα που σε ειδοποιεί πότε πρέπει να την αλλάξεις.

Ώστε… νόμιζες πως τα μωρά θα τη γλίτωναν, ε; Πόσο λάθος ήσουν, και ήμασταν όλοι. Ειδικά τα μωρά δεν υπήρχε περίπτωση να τη γλίτωναν από την επέλαση της τεχνολογίας και της παρακολούθησης.

Η γνωστή εταιρεία Pampers κυκλοφόρησε μια νέα εφεύρεση, η οποία φιλοδοξεί να διευκολύνει τη ζωή εκατομμυρίων γονέων. Το σύστημα ονομάζεται Lumi και, όπως αναφέρει η ίδια η Pampers, είναι το πρώτο ολοκληρωμένο διασυνδεδεμένο σύστημα φροντίδας στον κόσμο. Το Lumi παρακολουθεί τα… περιεχόμενα της πάνας του μωρού σου, αλλά και τον ύπνο του, με τελικό στόχο, προφανώς, να κάνει τη ζωή των νέων γονιών λίγο πιο εύκολη.

Η πρωτοπορία στο Lumi βρίσκεται μέσα στην ίδια την πάνα και πιο συγκεκριμένα στον ειδικό αισθητήρα ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος σε αυτήν και ανιχνεύει πότε υπάρχουν ούρα στην πάνα. Ο αισθητήρας επικοινωνεί με το αντίστοιχο app στο smartphone σου και σου δίνει στατιστικά… υγρασίας και εντοπίζει μοτίβα στη συχνότητα και την ποσότητα, ώστε να σε βοηθά να μάθεις τις συνήθειες και τις ανάγκες του μωρού.



Επίσης, το σύστημα έρχεται με μια κάμερα, η οποία παρακολουθεί τον ύπνο του μωρού και συνδυάζει τα δεδομένα αυτά με εκείνα της πάνας, για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις.

Στο πακέτο περιλαμβάνεται και προμήθεια σε πάνες για 10 ημέρες, ενώ μπορείς (προφανώς) να αγοράσεις και σκέτες πάνες Lumi ξεχωριστά.

Τουλάχιστον με αυτό το σύστημα θα μπορείς να ξέρεις, αφ’ ενός γιατί να κλαίει το μωρό αφού φοράει πάνα και, αφ’ ετέρου τι σε περιμένει όταν θα πας να το αλλάξεις. Και βέβαια γλυτώνεις και τις γνωστές επιθεωρήσεις δια της όσφρησης του περιεχομένου της πάνας. Απλά ανοίγεις το smartphone σου και… μαθαίνεις!