8
Ψυχαγωγία

Ήρθαν οι 3D φωτογραφίες στο Facebook

Ήρθαν οι 3D φωτογραφίες στο Facebook
Ένα νέο feture του Facebook μετατρέπει τις κανονικές φωτογραφίες που τραβάς σε τρισδιάστατες. Χρειάζεται όμως συγκεκριμένο κινητό με δύο κάμερες. Πώς γίνεται;

Φωτογραφίες και Facebook πάνε μαζί. Από τις απλές φωτογραφίες περάσαμε στις 360 VR. Η νέα προσθήκη είναι οι τρισδιάστατες φωτογραφίες. Δεν μιλάμε όμως για τις κλασσικές 3D λήψεις που βλέπεις με ειδικά γυαλιά, αλλά για φωτογραφίες GIF με κίνηση στην οποία διακρίνεται το βάθος της εικόνας. Το νέο feature του Facebook μπορεί να μετατρέψει σε 3D υφιστάμενες φωτογραφίες σε μορφή portrait, ή απευθείας από την κάμερα.

Η μόνη απαίτηση είναι η λήψη να έχει πραγματοποιηθεί από iPhone με δύο κάμερες και αυτό διότι η λειτουργία 3D Photos αξιοποιεί τις πληροφορίες βάθους που αποθηκεύεται στις φωτογραφίες που τραβούν τα iPhone 7+, 8+ X ή το XS. To Facebook συμβουλεύει να βρίσκεσαι αρκετά μακριά από το αντικείμενό σου και η λήψη να διαθέτει πολλαπλά επίπεδα βάθους με ένα βασικό αντικείμενο στο πρώτο πλάνο και αρκετά στο φόντο.

Πώς να το αξιοποιήσεις

Η λειτουργία 3D Photo κυκλοφορεί σταδιακά σε όλο τον κόσμο με την αναβάθμιση του app του Facebook. Άνοιξέ το app και πάτα την επιλογή «Τι σκέφτεστε». Κάτω από τις γνωστές επιλογές «Φωτογραφία/βίντεο», «Κάμερα» κ.λπ, θα δεις το νέο feature. Πάτα το και θα πας στον φάκελο Portait του iPhone από όπου μπορείς να επιλέξεις κάποια φωτογραφία της συλλογής ή να τραβήξεις μια καινούρια. Αυτό είναι όλο. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο.

Η φωτογραφία ανεβαίνει όπως και οι υπόλοιπες, ενώ μπορείς να προσθέσεις λεζάντα, να κάνεις tag ή να την ανεβάσεις δημόσια, σε συγκεκριμένους φίλους, ομάδα ή άλμπουμ.

Για να δεις 3D φωτογραφίες δεν έχεις παρά να κουνήσεις το κινητό δεξιά κι αριστερά.

Πολύ εντυπωσιακό αλλά, όπως είπαμε, λειτουργεί με συγκεκριμένα τηλέφωνα. Εάν θέλεις να κάνεις το μεγάλο βήμα και να αναβαθμίσεις το κινητό σου σε iPhone με δύο κάμερες επισκέψου ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή COSMOTE.