16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Ήρθε η ώρα για τα έγχρωμα ebooks

Ήρθε η ώρα για τα έγχρωμα ebooks
Καλά τα ebooks, αλλά είναι ασπρόμαυρα, όχι και μεγάλο πρόβλημα αν διαβάζεις βιβλία. Αν διαβάζεις περιοδικά και κόμικς όμως; Το PocketBook λανσάρει ένα e-reader 7,8 ιντσών με νέα έγχρωμη οθόνη E Ink. Ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή!

Το e-ink και τα ebook readers δεν είναι καινούρια. Μιλάμε για συσκευές οι οποίες υπάρχουν πάνω από μια δεκαετία, αν και έχουν περάσει το peak τους εδώ και αρκετά χρόνια – αν εξαιρέσουμε τις συσκευές της Amazon, τα γνωστά Kindle, τα οποία έχουν ένα σταθερό και φανατικό κοινό. Το χαρακτηριστικό όλων αυτών των συσκευών δεν είναι άλλο από την τεχνολογία της οθόνης τους, το e-ink, η οποία παραμένει φανατικά… ασπρόμαυρη! Ναι, ναι, υπάρχει και έγχρωμη παραλλαγή του e-ink, όμως αυτή δεν απέκτησε ποτέ ιδιαίτερο ρεύμα στην αγορά. Η αλήθεια είναι πως, παρά τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας e-ink, η ποιότητα της παραγόμενης εικόνας των έγχρωμων μοντέλων δεν ήταν ποτέ αρκετά καλή. Μέχρι τώρα!

Η εταιρεία PocketBook, η οποία ειδικεύεται σε συσκευές e-book, είναι έτοιμη να τα αλλάξει όλα! Το άλμα στην τεχνολογία ονομάζεται Kaleido και μάλιστα πρόκειται για τη 2η γενιά της τεχνολογίας αυτής, η οποία διορθώνει σε σημαντικό βαθμό τα μειονεκτήματα της πρώτης γενιάς. Η νέα έκδοση του Kaleido διαθέτει διαφορετικό φίλτρο χρωμάτων, ενώ και το refresh rate της οθόνης έχει βελτιωθεί. Κατά τα άλλα, το νέο panel είναι παρόμοιο με αυτό της προηγούμενης γενιάς, με 300 dpi πυκνότητα για μονόχρωμο περιεχόμενο και 100 dpi για έγχρωμο, ενώ η ανάλυση είναι 1872×1404 pixels, σε διάσταση 7,8 ιντσών. Αυτό που δεν αναφέραμε ακόμη είναι τα χρώματα: το νέο panel μπορεί να προβάλλει έως και 4096 χρώματα! Μάλιστα, και τα ηλεκτρονικά έχουν βελτιωθεί, επιτρέποντας ακόμη και (περιορισμένα) animations, ενώ και η ακρίβεια στο ασπρόμαυρο έχει αυξηθεί, δίνοντας ακόμη πιο καθαρό κείμενο.

Η νέα συσκευή ονομάζεται InkPad Color και φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο των e-book readers, προσφέροντας χρώμα ποιότητας! Η συσκευή έχει πάχος 8 χιλιοστά, ενώ το βάρος της είναι μόλις 225 γραμμάρια.

Δες το promo video της ίδιας της PocketBook για να το δεις εν δράσει!

Λοιπόν, αν είσαι φανατικός των κόμικς, τώρα έχεις το δικό σου e-book reader. Αλλά ακόμη και αν δεν είσαι, το χρώμα μπορεί να δώσει μια άλλη διάσταση και σε βιβλία, αλλά και σε άλλες εφαρμογές, όπως η ανάγνωση μιας εφημερίδας ή η πρόγνωση του καιρού. Ή για το παιδί σου, για να διαβάζει παιδικά βιβλία με χρώματα και εικόνες! Για e-book reader είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει εδώ και χρόνια!