7
Τεχνολογία

Ανάκτηση λογαριασμού στο Instagram

Ανάκτηση λογαριασμού στο Instagram
Σου χάκαραν τον λογαριασμό σου στο Instagram; Μάθε πώς μπορείς να τον ανακτήσεις με επιτυχία.

Ο φόβος κάθε ανθρώπου είναι η κλοπή και η εισβολή ανεπιθύμητων στον προσωπικό του χώρο. Εδώ και μερικά χρόνια, όμως, ο υλικός κόσμος έχει συμπληρωθεί με κάτι άλλο: τον ψηφιακό κόσμο και τους λογαριασμούς που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στο Internet. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, ο ψηφιακός προσωπικός χώρος είναι πιο σημαντικός και περιέχει πιο πολύτιμα πράγματα απ’ ότι ο υλικός.

Ένα από αυτά τα πολύτιμα πράγματα είναι και ο λογαριασμός που έχεις στο Instagram. Δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτό ισχύει πάντοτε! Για κάποιους ανθρώπους, όμως, τα περιεχόμενα του λογαριασμού τους στο Instagram είναι υπερπολύτιμα. Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος καταφέρει και σπάσει τους κωδικούς σου και αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σου στο Instagram;

Αντί να αναγκαστείς να ψάχνεις για customer support από το instagram – ή ακόμη και να ψάχνεις για κάποιον… hacker για να σε βοηθήσει να ξαναπάρεις τον έλεγχο του λογαριασμού σου, το ίδιο το Instagram τώρα βάζει ένα νέο σύστημα ανάκτησης. Το δημοφιλές κοινωνικό μέσο είχε γίνει στόχος hackers, οι οποίοι είχαν καταφέρει να πάρουν τον έλεγχο αρκετών προφίλ υψηλής αξίας, ενώ ταυτόχρονα οι προβληματικοί μηχανισμοί του ιδίου του Instagram είχαν οδηγήσει τους νόμιμους κατόχους των εν λόγω προφίλ στο να πληρώσουν λύτρα ή να καταφύγουν σε αντι-hackers για να ανακτήσουν τον έλεγχο των προφίλ τους.

Τώρα, το Instagram εισάγει νέους μηχανισμούς ανάκτησης, μετά τη γενική κατακραυγή.

Τι θα πρέπει να κάνεις αν σε χακάρουν:

  • Άνοιξε το app του Instagram και πήγαινε στη σελίδα login
  • Πάτα το Need more help
  • Βάλε το e-mail και τον αριθμό τηλεφώνου που είχες βάλει στον λογαριασμό σου
  • Το Instagram θα στείλει έναν εξαψήφιο κωδικό στο τηλέφωνο και στο e-mail που έδωσες
  • Χρησιμοποίησε τον κωδικό αυτόν για να ανακτήσεις το λογαριασμό σου

Σε δηλώσεις του, οι ιθύνοντες του Instagram ανέφεραν πως θα εισάγουν συστήματα ώστε να εμποδίσουν τους hackers από το να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό αυτόν σε άλλη συσκευή. Επίσης θα κλειδώνουν το κάθε username για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα μετά από αλλαγές στον κάθε λογαριασμό, ακόμη κι αν τις αλλαγές τις έκανε ο νόμιμος ιδιοκτήτης. Το κλείδωμα του username είναι διαθέσιμο ήδη σε χρήστες Android και σύντομα θα είναι και σε χρήστες iOS.

Η αλλαγή αυτή γίνεται για να εμποδιστούν οι αγοραπωλησίες δημοφιλών usernames, κάτι που είναι πολύ κοινό στον υπόκοσμο του Instagram. Βέβαια, άτομα με γνώση του χώρου αναφέρουν πως αυτά τα μέτρα ίσως επιβραδύνουν τους hackers, αλλά μόνο για ορισμένες μεθόδους κλοπής των usernames, αλλά σε βάθος χρόνου, οι hackers απλώς θα αναπροσαρμόσουν τις μεθόδους τους.