16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Ανακάλυψε κρυφές συνταγές

Ανακάλυψε κρυφές συνταγές
Ποιος έχει χρόνο να ψάχνει για συνταγές στο Internet; Το έξυπνο αυτό extension στον Chrome ανακαλύπτει μόνο του τις συνταγές μαγειρικής σε κάθε site που επισκέπτεσαι και σου τις εμφανίζει.

Σου αρέσει η μαγειρική; Ψάχνεις μονίμως να βρεις νέες και καλύτερες συνταγές για τα αγαπημένα σου πιάτα; Ή μήπως ψάχνεις γενικώς, προσπαθώντας να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, δοκιμάζοντας νέα φαγητά; Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να σου προτείνουμε ένα νέο extension για τον Chrome, το οποίο έχει μια και μοναδική λειτουργία: να εντοπίζει τις συνταγές μέσα σε ιστοσελίδες και να στις παρουσιάζει. Το όνομά του; RecipeFilter

Ίσως αναρωτιέσαι για το λόγο ύπαρξης αυτού του extension, μιας και υπάρχουν πολλά και εξειδικευμένα sites γεμάτα συνταγές. Κάποιες φορές, όμως, οι καλύτερες ή οι πιο ενδιαφέρουσες συνταγές δε βρίσκονται σε αυτά τα εξειδικευμένα sites αλλά σε blogs και σε προσωπικές σελίδες. Πολλές φορές οι συνταγές αυτές βρίσκονται κρυμμένες, μιας και οι συγγραφείς αυτών των σελίδων δεν περιορίζονται στην περιγραφή της συνταγής, αλλά φροντίζουν να διανθίσουν το κείμενο με ιστορίες για την προέλευση της συνταγής ή τη χρήση της.

Και εκεί ακριβώς έγκειται η χρησιμότητα του extension αυτού. Το RecipeFilter θα αναλάβει να σε γλυτώσει από το να διαβάσεις την ιστορία της προγιαγιάς του συγγραφέα και το πως η συνταγή πέρασε από τέσσερις γενιές μαγείρων μέχρι να φτάσει στα χέρια του, διαμέσου της μητέρας του. Ή το γεγονός πως αναγκάστηκε να προσαρμόσει δύο διαφορετικές συνταγές για να καταλήξει στο μεγαλειώδες πιάτο..

Το RecipeFilter έχει τη δυνατότητα και εντοπίζει τη συνταγή μέσα σε οποιαδήποτε σελίδα και στην εμφανίζει στην αρχή της. Αντί, λοιπόν, να πρέπει να κάθεσαι να διαβάζεις τα κατεβατά που γράφει ο καθένας στο Internet, βλέπεις τη συνταγή μπροστά σου και μπορείς να αρχίσεις να μαγειρεύεις απ’ ευθείας.

Για να δεις πρακτικά το πως δουλεύει το extension, δες το βίντεο που ακολουθεί.

Λοιπόν, αν είσαι… master chef στα σπάργανα και το RecipeFilter είναι κάτι που θα σε βοηθήσει, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τη σελίδα στο Google Webstore και να κατεβάσεις το extension για τον Chrome.

Καλά μαγειρέματα!