80
COSMOTE Tips

Απάντα με emoji στα σχόλια των φίλων σου στο Facebook

Απάντα με emoji στα σχόλια των φίλων σου στο Facebook
Το Facebook έφερε τη δυνατότητα προσθήκης emojis στα σχόλια των φίλων σου στον Messenger, και τα αποτελέσματα αναμένονται εκρηκτικά!

Το Facebook φέρνει τα εργαλεία της για emoji reaction στα σχόλιά της, ώστε πλέον να μπορείς να δείχνεις πώς αισθάνεσαι για τα σχόλια των φίλων σου με μια απλή κίνηση.

Και επειδή είσαι στο Facebook όλη μέρα αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα σούπερ κινητό σαν και αυτά που θα βρεις στην COSMOTE και τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά και μια γρήγορη σύνδεση 4G και ADSL/VDSL.

Αρχικά λοιπόν, το Facebook επέτρεπε αποκλειστικά την προσθήκη Reactions (Αντιδράσεις) στα posts της Web σελίδας του, αλλά από τον Μάρτιο έφερε το χαρακτηριστικό στο Facebook Messenger και πλέον μπορείς να προσθέσεις μικρού μεγέθους “φατσούλες” που δηλώνουν χαρά ή οργή στα σχόλια που έχουν ποστάρει άλλα άτομα.

Δεδομένου του ύφους των περισσότερων σχολίων, το να προσφεύγει κάποιος σε άμεσες αντιδράσεις, ίσως να έχει περαιτέρω… εκρηκτικά αποτελέσματα, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε το αποτέλεσμα στη συνολική εμπειρία του Facebook.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και ο τρόπος που το Facebook έχει ρυθμίσει τα Reactions, ώστε όταν κρατάς πατημένο το κουμπί Like και το μικρό emoji εμφανιστεί, οι θετικές αντιδράσεις να εμφανίζονται πριν τις αρνητικές, προφανώς σε μια ψυχολογική κίνηση προτροπής να αποφύγεις να απαντήσουμε αρνητικά.

Η αλήθεια είναι πως είχε γίνει πολύς λόγος για τη συμπερίληψη του κουμπιού “dislike” στο Facebook, κάτι που τελικά η πλατφόρμα δεν το αποδέχτηκε. Μπορεί στα Reactions του Messenger να υπάρχει το εικονίδιο με τον αντεστραμμένο αντίχειρα, αλλά το Facebook ισχυρίζεται πως παραπέμπει περισσότερο σε άρνηση, παρά σε dislike.

Οι Αντιδράσεις στην κεντρική σελίδα του Facebook δεν περιλαμβάνουν αυτό το εικονίδιο, ενώ τα μοναδικά διαθέσιμα εικονίδια είναι δύο: τα “λυπάμαι” και “έλεος”. Σε αντίθεση, τα θετικά εικονίδια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι πέντε: “μου αρέσει”, “τέλειο”, “ευχαριστώ”, “χα χά”, “ουάου”.

Τέλος, να τονίσουμε πως οι νέες αντιδράσεις στα σχόλια έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν παγκοσμίως, αν και το νέο αυτό χαρακτηριστικό δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε όλες τις περιοχές.