80
COSMOTE Tips

Από το Facebook στο Google Photos

Από το Facebook στο Google Photos
Όλοι χρησιμοποιούν πολλαπλές υπηρεσίες cloud για τις φωτογραφίες τους. Το θέμα είναι ότι οι περισσότερες είναι ασύμβατες μεταξύ τους. Όχι πια, καθώς τώρα μπορείς να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου από το Facebook στο Google Photos.

Το Facebook δεν είναι υπηρεσία αποθήκευσης φωτογραφιών. Κάθε άλλο μάλιστα! Είναι γνωστό πως οι αλγόριθμοι συμπίεσης που εφαρμόζει το γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης καταστρέφουν τις φωτογραφίες που ανεβάζεις.

Από την άλλη, όμως, το Facebook είναι για πολλούς εξ ημών ο λόγος που βγάζουμε φωτογραφίες. Εντάξει, μπορεί να θες να έχεις ένα ψηφιακό άλμπουμ με τις αναμνήσεις σου, αλλά η πραγματικότητα είναι, εδώ και χρόνια, πως αν δε μοιραστείς με φίλους και γνωστούς έστω μερικές φωτογραφίες από τις δραστηριότητές σου, είναι σαν να μην τις έκανες!

Πολλές από τις φωτογραφίες αυτές, ίσως να μην τις έχεις αποθηκευμένες αλλού. Μπορεί να τις έβγαλες μέσα από το app του Facebook και να τις ανέβασες απ’ ευθείας, χωρίς να τις αποθηκεύσεις τοπικά. Ή απλά, μπορεί να τις έχεις, πλέον, χάσει.

Στο πλαίσιο ειδικής συμφωνίας μεταξύ Facebook, Microsoft, Google και Twitter, η οποία αφορούσε τη διευκόλυνση των χρηστών στη μεταφορά δεδομένων από τη μια υπηρεσία στην άλλη, το Facebook πλέον κάνει εύκολη την αντιγραφή των φωτογραφιών σου, από το Facebook στο Google Photos.

Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να μπεις στο λογαριασμό σου στο Facebook, να πατήσεις στο βελάκι στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας, να πας στα Settings, έπειτα στην αριστερή στήλη να πατήσεις το Your Facebook information. Στο κεντρικό μέρος αυτής της σελίδας, θα βρεις την περιοχή με τίτλο Transfer a copy of your photos or videos. Πατώντας View στα δεξιά, μεταφέρεσαι στην σελίδα όπου θα πρέπει να πατήσεις το Choose destination και, για την ώρα, στη μοναδική επιλογή, Google Photos. Αυτό ήταν.

Όπως λέει το όνομά της, η λειτουργία αυτή κάνει copy δηλαδή αντιγράφει τις εικόνες και τα βίντεο στο Google Photos, χωρίς να πειράζει τα αρχεία του Facebook. Δηλαδή δεν πρόκειται για «μετακόμιση» αλλά περισσότερο για backup. Αν αυτό που ήθελες ήταν η μεταφορά και η διαγραφή των αρχείων από το Facebook, θα πρέπει να σβήσεις τις εικόνες μία προς μία, μετά την αντιγραφή.

Επίσης δεν υπάρχει τρόπος να διαλέξεις ποιες φωτογραφίες ή βίντεο θες να αντιγράψεις. Η επιλογή που παρέχεται είναι «ή όλα ή τίποτα». Μετά την αντιγραφή, μπορείς να πας στο Google Photos και να διαγράψεις όσες δεν θέλεις.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι μια χρήσιμη λειτουργία, η οποία μπορεί να φανεί πολύτιμη σε όσους έχουν κάνει το Facebook… Instagram!