80
COSMOTE Tips

Ασχολείσαι με το τρέξιμο; Αυτό είναι το καλύτερο app που έχεις δοκιμάσει

Ασχολείσαι με το τρέξιμο; Αυτό είναι το καλύτερο app που έχεις δοκιμάσει
Δεν πρόκειται για υπερβολή να δηλώσουμε πως το Runmeter είναι πλήρες χαρακτηριστικών, καθιστώντας την ιδανική για τους δρομείς.

Πλούσιο σε στατιστικά, με δυνατότητα παραμετροποίησης και ασυναγώνιστη τιμή για την Elite έκδοσή του, το Runmeter ίσως είναι η πληρέστερη εφαρμογή τρεξίματος για iPhone που έχεις δοκιμάσει.

Δεν πρόκειται για υπερβολή να δηλώσουμε πως το Runmeter είναι πλήρες χαρακτηριστικών, οπότε μετά από κάθε διαδρομή θα έχεις στη διάθεσή σου μια σειρά από οθόνες πληροφοριών με δεδομένα και γραφικά στην καθεμιά. Ευτυχώς, η εφαρμογή αυτή θα σου επιτρέψει να οργανώσεις καλύτερα την πληθώρα των πληροφοριών αυτών, σε λογικά επίπεδα. Για παράδειγμα, θα παραμετροποιήσεις τις οθόνες με τα δεδομένα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο, διαγράφοντας εκείνες που δεν εμφανίζουν ενδιαφέροντα στοιχεία. Και φυσικά, θα μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή στο iPhone (δες εδώ όλα τα μοντέλα) χάρη στο ταχύτατο δίκτυο 4G+ της COSMOTE.

Την πρώτη φορά που θα δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο Runmeter, θα χρειαστεί να εισαγάγεις κάποιες προσωπικές πληροφορίες όπως η ηλικία, το φύλλο, το ύψος και το βάρος, προκειμένου η εφαρμογή να μπορέσει να υπολογίσει τις θερμίδες που θα καταναλώσεις.

Στη συνέχεια, είσαι έτοιμος να βγεις στο… δρόμο. Μπορείς εύκολα να εκκινήσεις την εφαρμογή, να βεβαιωθείς πως οι Location Services είναι ενεργοποιημένες, να πατήσεις το πράσινο κουμπί Start στην κεντρική οθόνη και να ξεκινήσεις.

Runmeter Elite vs. Δωρεάν

Εάν χρησιμοποιείς τη δωρεάν έκδοση, θα δεις κάποιες ρυθμίσεις και επιλογές με γκρι χρώμα, ενώ εξερευνάς την εφαρμογή. Τα χαρακτηριστικά αυτά αντιστοιχούν στην Elite έκδοση (επί πληρωμή), και περιλαμβάνουν τη δυνατότητα καταμέτρησης πόσων χιλιομέτρων έχεις κάνει με ένα συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια, ηχητικό feedback, αυτόματη παύση, αλλά και πολλά ακόμα, τα οποία θα αναφέρουμε.

Αλλά πρώτα λίγα για την τιμή: τα 4,99 δολάρια για συνδρομή ενός έτους είναι σίγουρα λογικά, δεδομένου πως το έτος κοστίζει τα ίδια ή και λιγότερα από την αξία ενός μήνα premium features σε άλλα apps. Τι σου προσφέρει όμως η Elite έκδοση; Καταρχάς, θα ξεφορτωθείς πλήρως τις διαφημίσεις. Από εκεί και πέρα, θα έχεις στη διάθεσή σου τα training plans, τα οποία είναι δημοφιλή μεταξύ των εφαρμογών τρεξίματος. Το Runmeter προσφέρει κάποια schedules που θα σε προετοιμάσουν για διαδρομές 5χλμ. 10χλμ, ημι-μαραθώνιο και μαραθώνιο.

Μόνο τα Elite μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα Apple Watch με την εφαρμογή Runmeter. Δεδομένου πως το Apple Watch είναι σχετικά πρόσφατο, έχει κάποια αξία για τους χρήστες του να πειραματιστούν εντελώς δωρεάν με το Runmeter. Τέλος, έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πως η Elite έκδοση θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να συνδεθείς στο Facebook και στο Twitter για να μοιραστείς την πρόοδό σου και τα επιτεύγματά σου.

Σε κάθε περίπτωση, είτε επιλέξεις τη δωρεάν είτε την Elite έκδοση, το app αυτό διαθέτει μεγάλη και ενδιαφέρουσα ποικιλία χαρακτηριστικών που θα ικανοποιήσουν και τους απαιτητικότερους δρομείς.