16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Αυτές οι φωνητικές εντολές θα αλλάξουν τη ζωή σου

Αυτές οι φωνητικές εντολές θα αλλάξουν τη ζωή σου
Η Alexa της Amazon είναι ίσως ο πιο διάσημος έξυπνος βοηθός. Υπάρχουν άπειρες φωνητικές εντολές για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, αλλά κανείς δεν τις ξέρει όλες. Συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες.

Έχεις πάρει κι εσύ μια Alexa για το σπίτι σου; Αξιοποιείς όλες τις δυνατότητές της ή απλά την έχεις για να σου λέει την ώρα και να παίζει μουσική; Λοιπόν, θα πρέπει να μάθεις, αν δεν το ξέρεις ήδη, πως η Alexa μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα. Μπορεί να σου κλείσει εισιτήρια για το επόμενό σου ταξίδι. Μπορεί να παίξει με τα παιδιά σου. Μπορεί να σου βάλει τις φωνές αν το πρωί δεν έχεις σηκωμό! Το Amazon Echo έχει χιλιάδες δυνατότητες, κάτι που εξηγεί την επιτυχία της Alexa στην αγορά και το ότι είναι ο πιο δημοφιλής ψηφιακός βοηθός στον κόσμο.

Εμείς διαλέξαμε μερικά από τα καλύτερα κόλπα της Alexa για να σε βοηθήσουμε να βελτιώσεις τη ζωή σου εντός του σπιτιού!

1. Πες μου ένα παραμύθι!

Είναι ωραίο να σου λένε παραμύθια. Τα παιδιά το ξέρουν αυτό πολύ καλά, αλλά όσο μεγαλώνουμε, ξεχνάμε το πόσο ωραίο είναι να χαλαρώνεις ενώ κάποιος σου διαβάζει μια ιστορία. Αν δεν το ξέρεις, η Alexa είναι… μεγάλη παραμυθατζού! Έχει στη διάθεσή της μια τεράστια βιβλιοθήκη από παραμύθια, αλλά ακόμη και διαδραστικές ιστορίες και έργα τύπου «εσύ αποφασίζεις».

Απλά άνοιξε το app της Alexa, πήγαινε στα Skills, έπειτα Categories και ψάξε για skills όπως Short Bedtime Story, Story Teller, Amazon Storytime ή Crazy Stories. Μόλις το ρυθμίσεις, ζήτα από την Alexa να σου διαβάσει μια χαρούμενη ιστορία και ξάπλωσε αναπαυτικά!

2. Που θα πάμε;

Το δυνατό σημείο της Alexa είναι το ότι βρίσκει πληροφορίες γρήγορα. Μέσα σε αυτές μπορεί να είναι και πληροφορίες για διαθέσιμες διαδρομές και εισιτήρια. Άνοιξε την Alexa, πήγαινε στα skills και ψάξε για το Kayak. Αφού το προσθέσεις, μπορείς να ρωτήσεις «Alexa, ask Kayak how much it will cost to fly from Athens to Salonica in December?» ή «Alexa, ask Kayak for hotels and rental cars near Ioannina». Αν χρειαστούν περαιτέρω διευκρινήσεις, η Alexa θα σε ρωτήσει, ώστε να βρει τις καλύτερες τιμές. Και μόλις τις βρει, μπορεί και να σου κλείσει τα εισιτήρια και τις αγαπημένες σου θέσεις!

3. Ντο, ντο, ντο, σολ σολ ρε ντο

Ναι, αν δεν το έπιασες το υπονοούμενο, η Alexa μπορεί να σε βοηθήσει να κουρδίσεις την κιθάρα σου (μεταξύ άλλων οργάνων). Αν πεις «Alexa, tune my guitar», η Alexa θα παίξει από το ηχείο του Echo τις μι-σι-σολ-ρε-λα-μι που είναι οι νότες των έξι χορδών της κιθάρας σε στάνταρ κούρδισμα. Αν η κιθάρα δεν είναι το όργανο που παίζεις, μπορείς να κάνεις και πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις, όπως «Alexa, ask the trumpet for a C». Προφανώς θα πρέπει να ξέρεις την αγγλική «μετάφραση» των νοτών, δηλαδή: ντο, ρε, μι, φα, σολ, λα, σι αντιστοιχούν σε C, D, E, F, G, A, B.

4. Πως γράφεται το «intrigue» είπαμε;

Αν δε μπορείς να θυμηθείς την ορθογραφία κάποιας λέξης, τότε η Alexa μπορεί να στη συλλαβίσει.  Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πεις «Alexa, how do you spell xxxxx» και η Alexa θα σου πει ένα ένα τα γράμματα της λέξης.

5. Μίλα μου βρώμικα!

Όχι, δεν εννοούμε αυτό που φαντάστηκες. Αν σου αρέσει να ακούς διαλέκτους, για παράδειγμα αν θα σου φαινόταν πολύ αστείο να άκουγες την Alexa να σου μιλάει με βαριά σκωτσέζικη ή με περίεργη Αυστραλιανή προφορά, μπορείς πολύ απλά να ανοίξεις τις ρυθμίσεις και μέσα στο Language θα βρεις πολλές και διάφορες προφορές!

6. Θα πήξω στην κίνηση!

Μην ανησυχείς για το αν θα βρεις κίνηση στο δρόμο. Αρκεί να ανοίξεις το app, να πας στις ρυθμίσεις και στο Traffic και να γράψεις τη διεύθυνση του σπιτιού σου και του γραφείου σου. Έπειτα θα μπορείς απλά να πεις «Alexa, what’s my commute?» ή «Alexa, how’s traffic?» και η Alexa θα σου υπολογίσει τη διαδρομή σου.

7. Δε με λέν’ Alexa!

Το Alexa δεν ακούει άσχημα στα Ελληνικά (όπως το Cortana ας πούμε), αλλά εσένα μπορεί να μη σ’ αρέσει. Ή μπορεί να έχεις στο σπίτι μια Αλεξάνδρα ή έναν Αλέξη και να μη θες να μπερδεύεσαι. Λοιπόν, μπορείς να ξαναβαφτίσεις την Alexa! Δεν είναι όλα τα ονόματα διαθέσιμα, αλλά μέσα στις επιλογές του Echo για το «wake word» μπορείς να βρεις διάφορες επιλογές διαθέσιμες. Κάποια θα σου αρέσει.

8. Είναι οι ειδήσεις των 8 με την… Alexa!

Μάλλον ξέρεις ήδη πως μπορείς να βάλεις την Alexa να σου διαβάσει τις ειδήσεις, με το «Alexa, what’s new» ή το «Alexa, read me the news». Ξέρεις όμως ότι μπορείς να διαλέξεις εσύ ποιες ειδήσεις θα σου λέει; Πήγαινε στις ρυθμίσεις και στο «Flash Briefing» μπορείς να διαλέξεις εσύ τις πηγές από τις οποίες η Alexa θα παίρνει τα νέα, επιλέγοντας το «Get more flash briefing content».

Εννοείται ότι για όλα τα παραπάνω χρειάζεσαι γρήγορο και αξιόπιστο Internet σαν κι αυτό της COSMOTE, αλλά και ένα καλό router. Για τα καλύτερα routers της αγοράς, επισκέψου ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.