8
Ψυχαγωγία

Γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στο σαλόνι

Γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στο σαλόνι
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην μπορείς να προπονηθείς μπροστά από ένα πραγματικό τέρμα. Η τεχνολογία VR μπορεί να σε βοηθήσει να εξασκηθείς στα… πέναλτι.

Όλοι το έχουμε κάνει όταν ήμασταν μικροί. Κάποιοι εξ ημών ακόμη και όταν ήμασταν όχι και τόσο μικροί. Και αποτελούσε τον τρόμο των μανάδων μας. Προφανώς λέμε το να παίζουμε “μπάλα” μέσα στο σαλόνι. Ο ανείπωτος τρόμος της κάθε μάνας ήταν μια μπάλα να εκσφενδονίζεται πάνω σε κάποιο βάζο, κάποιο κάδρο ή, Θεός φυλάξει, να πετύχει την τηλεόραση! Τώρα όμως, είμαστε ενήλικοι και αυτό σημαίνει πολύ απλά πως μπορούμε να… παίζουμε μπάλα στο σαλόνι όποτε θέλουμε! Και ακόμη καλύτερα, τώρα που γίνεται με πολύ μεγαλύτερη αληθοφάνεια, μεταφέροντάς μας σε ένα εικονικό γήπεδο, μέσω της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας!

Το σύστημα ονομάζεται Rezzil Player 21 και είναι ακριβώς αυτό που είπαμε πιο πάνω: ένα σύστημα VR το οποίο σε μεταφέρει σε ένα γήπεδο και μπορείς να κάνεις προπόνηση χωρίς να φοβάσαι πως θα σπάσεις την τηλεόραση ή το κάδρο. Μάλιστα, η εταιρεία Rezzil ειδικεύεται σε συστήματα προπόνησης ποδοσφαιριστών και ανάλυσης, τα οποία χρησιμοποιούνται από κορυφαίες ομάδες όπως η Manchester United, η Liverpool και η Paris St. Germain. Περιλαμβάνουν ειδικές ασκήσεις για κεφαλιές, σουτ και το γνωστό κορόιδο, ώστε να βοηθούν τους παίκτες να βελτιώνουν τις ικανότητές τους και να δουλεύουν στα αδύναμά τους σημεία.

Το Rezzil Player 21 δεν είναι κάτι άλλο παρά μια περιορισμένη εκδοχή του software της εταιρείας, για παίκτες που δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Το σύστημα παρέχει ένα βασικό σετ “ασκήσεων”, το οποίο περιλαμβάνει αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα, όπως η προπόνηση σε εκτέλεση φάουλ. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ενός επιπλέον σετ προπόνησης.

Το σύστημα για την ώρα είναι συμβατό με το HTC Vive και το Steam Valve Index. Το χειριστήριο του συστήματος είναι το tracker, το οποίο θα πρέπει να δέσεις πάνω στο παπούτσι σου, έτσι ώστε να μπορεί να καταλαβαίνει τη θέση και την ταχύτητα του ποδιού σου και να υπολογίζει τα σουτ. Τέλος, ένα άλλο πράγμα το οποίο θα χρειαστείς σε αφθονία είναι… ο χώρος! Virtual ξε-virtual, όταν κάνεις σουτ ή όταν πας να τρέξεις, θα καταλάβεις πολύ γρήγορα πως το σαλόνι δεν είναι γήπεδο και πως μπορείς να πας από τη μια άκρη στην άλλη με 3 βήματα. Λοιπόν, επειδή σίγουρα δεν θες να σκάσεις σουτ στον καναπέ και ακόμη λιγότερο σε κανένα καλοριφέρ, φρόντισε να κάνεις χώρο.

Η εταιρεία συνεχίζει και δουλεύει πάνω σε βελτιώσεις, επεκτάσεις και στην υποστήριξη κι άλλων συστημάτων VR, με το Oculus Quest να είναι το επόμενο σύστημα που θα υποστηριχθεί. Αν θες κι εσύ να γίνεις μπαλαδόρος του… σαλονιού, τότε το σύστημα της Rezzil ίσως είναι αυτό που πάντα ήθελες!