8
Ψυχαγωγία

Γίνε εξπέρ στη φωτογραφία

Γίνε εξπέρ στη φωτογραφία
Εάν πάντα ήθελες να εμβαθύνεις στην τέχνη της φωτογραφίας, μπορείς να το κάνεις από το σπίτι. Σου προτείνουμε τα καλύτερα δωρεάν online σεμινάρια, τα καλύτερα κανάλια στο YouTube και τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα φωτογραφίας. Το «πακέτο» αυτό θα σε κάνει γκουρού της φωτογραφίας και θα μπορέσεις να εφαρμόσεις στην πράξη όσα έμαθες.

Αν έχεις μέσα σου το μικρόβιο της φωτογραφίας, μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα και να γίνεις καλύτερος φωτογράφος, από το σπίτι! Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσεις γνώσεις. Τα δωρεάν on-line σεμινάρια που προτείνουμε είναι το πρώτο βήμα.

Digital Photography Exposed

Η σειρά αυτή έρχεται από το Harvard University και αποτελείται από 12 μαθήματα. Θα σε πάει από τα βασικά της φωτογραφίας και το πως λειτουργούν οι φωτογραφικές μηχανές και θα σου μάθει όλα όσα χρειάζεται ένας αρχάριος ή μέσου επιπέδου φωτογράφος. Μάλιστα οι ασκήσεις του είναι ιδανικές για να τις κάνεις μέσα στο σπίτι.

Nikon School

Από τις καλύτερες σειρές μαθημάτων για αρχάριους, το «σχολείο» της Nikon έχει δωρεάν τα μαθήματά του για αυτό το μήνα! Καλύπτει πολλά θέματα, ξεκινώντας από τα πιο απλά και βασικά και φτάνοντας μέχρι εξεζητημένα, όπως, για παράδειγμα, την «τέχνη του να φτιάχνεις μουσικά βίντεο». Και δεν χρειάζεσαι μηχανή Nikon για να τα κάνεις.

Creative Live

Το Creative Live παρέχει πολλά δωρεάν broadcasts, τα οποία είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο, κάτι πολύ χρήσιμο για εμάς που δεν βρισκόμαστε στις ΗΠΑ, αλλά και καλύπτουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα, τόσο για την ίδια την τέχνη της φωτογραφίας όσο και για την επεξεργασία εικόνας μέσω Photoshop.

Professional Photographers of America

Η ένωση επαγγελματιών φωτογράφων των ΗΠΑ έκανε πρόσφατα όλα της τα on-line μαθήματα δωρεάν για ολόκληρο τον κόσμο. Πολλά από τα μαθήματα στοχεύουν επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά υπάρχουν και πολλά τα οποία αφορούν ερασιτέχνες και όσους φιλοδοξούν να γίνουν επαγγελματίες.

Stay At Home with Leica

Η γνωστή εταιρεία φωτογραφικών μηχανών έχει κι αυτή τα δικά της μαθήματα on-line και το πρόγραμμα Stay At Home with Leica είναι φτιαγμένο ακριβώς για να σου μάθει φωτογραφία. Όσο διαρκεί το πρόγραμμα είναι ευκαιρία να μάθεις κάτι παραπάνω από τους ειδικούς της φωτογραφίας.

YouTube

Στο YouTube μπορείς να βρεις πολλούς επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει κανάλια ειδικά για να μεταφέρουν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους σε όλο τον κόσμο. Θα σου δώσουμε τα πιο ενδιαφέροντα!

Sean Tucker

Θα σου μάθει πολλά κόλπα και τεχνικές, αλλά το πιο βασικό: θα σε βάλει να βρεις το γιατί θέλεις να γίνεις φωτογράφος και να εντοπίσεις τα πράγματα που σου αρέσει να φωτογραφίζεις.

Mango Street

«Μαθήματα φωτογραφίας που δεν σου σπαταλούν το χρόνο». Αυτό είναι το motto του καναλιού αυτού και το ζευγάρι που τα ετοιμάζει, το εννοεί. Θα βρεις βίντεο που εξηγούν όλα όσα πρέπει να ξέρεις, με απλά λόγια και χρήσιμες συμβουλές.

Software

Για να μπεις στον κόσμο της φωτογραφίας, η επεξεργασία είναι κάτι εξαιρετικά βασικό. Προγράμματα υπάρχουν πολλά, θα αναφέρουμε, όμως, λίγα και καλά. Το πρώτο είναι, ποιο άλλο, το Adobe Creative Cloud, από την εταιρεία η οποία… έριξε τα μπετά στον χώρο της ψηφιακής φωτογραφίας με το Photoshop. Το Creative Cloud δεν είναι δωρεάν, όμως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για δύο μήνες δωρεάν, μέχρι να μάθεις τα βασικά.

Επόμενο, το Affinity Photo, ίσως το πιο δημοφιλές υποκατάστατο του Photoshop. Και αυτό δεν είναι δωρεάν, αλλά οι πρώτες 90 μέρες είναι, οπότε μπορείς να τις εκμεταλλευτείς.

Και στην τρίτη θέση, βάζουμε το Final Cut Pro X της Apple, για να μάθεις τα βασικά στην επεξεργασία βίντεο. Μάλιστα, η περίοδος χάριτος προσφάτως πήγε στις 90 ημέρες οπότε και εδώ έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ένα επαγγελματικό εργαλείο δωρεάν, μέχρι να μάθεις!