14
Πολίτης του Σήμερα

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσεις κι εσύ το Missing Alert App

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσεις κι εσύ το Missing Alert App
COSMOTE και Χαμόγελο του Παιδιού βοηθούν να βρεθούν οι αγνοούμενοι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω του Missing Alert App.

Στην Αμερική, εδώ και δεκαετίες, συνηθίζουν να βάζουν φωτογραφίες αγνοούμενων, κυρίως παιδιών, στα κουτιά του φρέσκου γάλατος. Εδώ και μερικά χρόνια, όμως, η τεχνολογία δίνει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες – όλοι έχουμε δει τις ειδοποιήσεις στην τηλεόραση. Αυτό όμως δεν είναι παρά το πρώτο βήμα. Πλέον, μπορούμε όλοι μας να λαμβάνουμε τέτοιες ειδοποιήσεις στα smartphones μας, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην εύρεση παιδιών (αλλά και ενηλίκων) χωρίς καθυστέρηση.

Η COSMOTE και το Χαμόγελο του Παιδιού έχουν δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο app με το όνομα Missing Alert, το οποίο υπάρχει τόσο στο App Store όσο και στο Google Play.

Το app αυτό μπορεί να φανεί πολύτιμο, όχι μόνο σε περίπτωση εξαφάνισης κάποιου οικείου σου προσώπου, αλλά και μέσω της λειτουργίας πρόληψης που διαθέτει. Αν έχεις κάποιο οικείο σου πρόσωπο, το οποίο ανήκει σε ομάδα με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, Altzheimer ή νοητικής υστέρησης), μπορείς να δηλώσεις προληπτικά τα στοιχεία του μέσω του app, ώστε να μπορείς, σε περίπτωση που χρειαστεί, να επιταχύνεις τη διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και να γλυτώσεις πολύτιμο χρόνο.

Εννοείται πως μπορείς και να ενημερώνεσαι σε πραγματικό χρόνο για τις εξελίξεις σε υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών και ενηλίκων, να βοηθάς το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχοντας πληροφορίες για τυχόν υπόθεση εξαφάνισης, όπου και να βρίσκεσαι, αλλά και να κοινοποιείς περιστατικά εξαφάνισης μέσω δικτύων social media, έτσι ώστε να κινητοποιήσεις και άλλους ανθρώπους.

Αν ανησυχείς για την ασφάλεια των δεδομένων σου, το app χειρίζεται εξειδικευμένη ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού, η οποία φροντίζει για την μεταφορά των πληροφοριών στην αστυνομία και σε άλλους φορείς.

Το app ξεκίνησε μέσω του Hackathon, έναν εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE, και υλοποιήθηκε από μια ομάδα ατόμων που είχαν οι ίδιοι βιώσει εξαφάνιση στην οικογένειά τους. Τώρα μπορείς κι εσύ να μπεις στο δίκτυο του Χαμόγελου του Παιδιού και της Cosmote, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένας αγνοούμενος και να μη χαθεί κανένα παιδί ή ενήλικος στο μέλλον. Με τη βοήθεια όλων μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε!