80
COSMOTE Tips

Γιατί χρειάζεσαι ένα convertible laptop;

Γιατί χρειάζεσαι ένα convertible laptop;
Τα υβριδικά laptops ή 2-σε-1, αποτελούν τη νέα μεγάλη τάση στην αγορά υπολογιστών, χάρη στα μοναδικά τους πλεονεκτήματα.

Κάποια χρόνια πριν, εφόσον χρειαζόσουν ένα φορητό υπολογιστή, η μόνη επιλογή θα ήταν η απόκτηση ενός laptop. Στη συνέχεια, καθώς οι mobile επεξεργαστές και τα λειτουργικά συστήματα έγιναν πιο ισχυρά, εμφανίστηκαν τα tablets. Ήταν απλά θέμα χρόνου μέχρις ότου οι κατασκευαστές να συνειδητοποιήσουν πως η προσθήκη ή η αφαίρεση πληκτρολογίου ήταν η ιδανική λύση για τη μετατροπή του tablet σε laptop και το αντίστροφο. Πλέον, τα convertibles, ή 2-σε-1, ή υβριδικά laptops αποτελούν τη νέα μεγάλη τάση στη βιομηχανία υπολογιστών.

Μήπως ήρθε λοιπόν η στιγμή να σκεφτείς την απόκτηση ενός υβριδικού 2-σε-1 PC; Εάν ναι, τσέκαρε κάποιο από τα μοναδικά laptop που μπορείς να βρεις στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

laptop-lenovo-yoga-500-14-i7

Convertibles και detachables

Αν και τα δύο ανήκουν στην κατηγορία των υβριδικών συσκευών, διαφοροποιούνται σε κάποια σημεία. Τα convertibles μετατρέπονται από laptop σε tablets χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμό τους που περιλαμβάνει την αναδίπλωση του πληκτρολογίου πίσω από την οθόνη. Στις συσκευές αυτές, το hardware βρίσκεται στο πληκτρολόγιο. Αυτός ο τύπος 2-σε-1 είναι η ιδανική επιλογή, εφόσον χρησιμοποιείς πολύ το πληκτρολόγιο (άρα το laptop mode), μιας και θα το έχεις πάντα μαζί σου.
Από την άλλη, ένα detachable-υβριδικό είναι στην ουσία ένα tablet, το οποίο μετατρέπεται σε laptop με την προσθήκη πληκτρολογίου. Η έμφαση εδώ δίνεται στο tablet μέρος, δεδομένου πως το hardware της συσκευής ενσωματώνεται στην οθόνη και όχι στο πληκτρολόγιο. Συνεπώς, τα detachables απευθύνονται περισσότερο στο χρήστη που κατά βάση προτιμά τις ευκολίες που προσφέρει ένα tablet, όπως είναι η φορητότητα.

Ας δούμε όμως κάποια από τα πλεονεκτήματα των συσκευών αυτών, τα οποία θα σε κάνουν να τα προτιμήσεις:

Φορητότητα
Βασικό πλεονέκτημα, ιδίως εάν ταξιδεύεις / μετακινείσαι συχνά ή επαγγελματίας που επιθυμείς να είσαι συνεχώς online και σε επαφή με την εργασία σου. Η εναλλαγή μεταξύ tablet και PC mode προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό εργασίας και ψυχαγωγίας εν κινήσει.

Αυτονομία
Έχεις στη διάθεσή σου δύο μπαταρίες, μιας και τόσο το tablet όσο και το πληκτρολόγιο πολλές φορές, διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία. Επιπλέον, τα 2-σε-1 προσφέρουν εξαιρετική ζωή μπαταρίας, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά.

Σημειώσεις, διάβασμα και σερφάρισμα
Κατά τη διάρκεια των meetings ή των μαθημάτων, μπορείς απλά να βγάλεις το tablet σου και το stylus, και οι σημειώσεις γίνονται “παιχνίδι”. Στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σου, στα μέσα μεταφοράς ή στο ξενοδοχείο, μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου ebook στο tablet σου ή να σερφάρεις, χωρίς να πρέπει να το κάνεις στο -σαφώς βαρύτερο- laptop σου.