8
Ψυχαγωγία

Γιατί χρειάζεσαι μια κάμερα 360 μοιρών

Γιατί χρειάζεσαι μια κάμερα 360 μοιρών
Εάν σου αρέσει να τραβάς πανοράματα και φωτογραφίες 360 μοιρών είναι καιρός να αγοράσεις μια ειδική κάμερα, καθώς οι λήψεις με το κινητό είναι προβληματικές.

Στα περισσότερα smartphones που κυκλοφορούν σήμερα, ακόμη και σε φθηνά μοντέλα, υπάρχει η δυνατότητα λήψης πανοραμάτων (φωτογραφιών πολύ μεγάλου πλάτους), με το κατάλληλο πρόγραμμα που σε βάζει να περιστρέφεσαι για λίγες μοίρες, λαμβάνοντας ένα καρέ τη φορά και «συρράπτοντας» αυτόματα τις λήψεις, δημιουργώντας τελικές φωτογραφίες που μπορεί να φτάνουν και τις 360°. Αυτό όμως είναι χρονοβόρο και η συρραφή, όσο καλή κι αν είναι, δεν είναι τέλεια.

Εδώ μπαίνουν στο «πλάνο» οι κάμερες 360 μοιρών, οι οποίες είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τέτοιες πανοραμικές λήψεις με τη μία, χωρίς να χρειάζεται να στρίψεις εσύ.

Οι σύγχρονες κάμερες 360 μοιρών έχουν πολλά πλεονεκτήματα για όσους αγαπούν τη φωτογραφία ή το βίντεο, ενώ «βλέπουν» πολύ περισσότερα! Αν ψάχνεις δικαιολογία για να πάρεις μία όπως αυτή, σου έχουμε μερικές.

Έχουν πλάκα

Μια κάμερα 360° είναι αυτή που είναι. Δεν έχει άλλους φακούς για να αλλάξεις, ούτε ασχολείσαι με κλείστρα και φωτεινότητες. Αυτό σε αφήνει ελεύθερο να ασχοληθείς με το θέμα και να παίξεις με αυτό. Για την ακρίβεια, σου επιβάλλει να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις! Μια τέτοια κάμερα είναι ιδανική για ταξίδια, μιας και με κάθε λήψη παίρνεις φωτογραφία (ἤήβίντεο) ολόκληρο τον περιβάλλοντα χώρο γύρω σου, ακόμη και πράγματα που δεν έχεις δει.

Είναι απλές στη χρήση

Όταν έχεις μια κάμερα που «σημαδεύει» προς κάθε κατεύθυνση, δε χρειάζεται να κάτσεις να σκεφτείς για καρέ και κεντράρισμα και άλλα τέτοια φωτογραφικά. Απλά βγάζεις φωτογραφίες! Οι περισσότερες, μάλιστα, έχουν και πολύ δυνατή σταθεροποίηση, οπότε μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες ακόμη και εν κινήσει. Μπορείς ακόμη και να χρησιμοποιήσεις το βίντεο 360° για να εξάγεις σκηνές και πλάνα κανονικού πλάτους, κάνοντας στο σπίτι σου την επεξεργασία.

Η τεχνολογία ωρίμασε

Ομολογουμένως, τα πρώτα μοντέλα δεν ήταν και πολύ άξια λόγου. Τώρα όμως, η τεχνολογία έχει ωριμάσει και δεν έχουμε φαινόμενα κακής ποιότητας εικόνας, φθηνών οπτικών και κουνημένης εικόνας. Μάλιστα υπάρχουν και κάμερες που μπορείς να συνδέσεις στο κινητό σου, όπως για παράδειγμα αυτή. Διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και όλος ο έλεγχος γίνεται από το smartphone σου.

Όλα φαίνονται καλύτερα σε VR

Με τα νέα συστήματα εικονικής πραγματικότητας, μπορείς να προβάλλεις τις λήψεις σου εκεί και να «μπεις» μέσα στο πλάνο, κοιτάζοντας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ουσιαστικά, η μία εκ των κύριων λειτουργιών μιας κάμερας 360° είναι ακριβώς αυτό: να βάλεις το VR headset  – στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις μια ποικιλία από headsets – και να μπεις στον κόσμο της λήψης!

Drone χωρίς drone

Αυτή είναι και η δεύτερη κύρια λειτουργία: το να παράξεις βίντεο που μοιάζει να έχει βγει από drone, αλλά χωρίς να έχεις drone! Δεν το υποστηρίζουν όλες οι κάμερες, αλλά αυτές που το κάνουν, είναι εντυπωσιακές. Με το κατάλληλο selfie stick, μπορείς να έχεις λήψεις που μοιάζουν να έχουν βγει από κάποιο drone που σε ακολουθεί! Επιβάλλεται για όσους ασχολούνται με extreme sports!