16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Γνώρισε τα drones του νερού

Γνώρισε τα drones του νερού
Τα drones δεν είναι μόνο για τον αέρα. Το iBubble είναι ένα αυτόνομο drone που απευθύνεται στους λάτρεις των υποβρυχίων λήψεων.

Είσαι λάτρης της θάλασσας, των extreme sports και των υποβρύχιων λήψεων; H εταιρία Notilo Plus που κατασκευάζει έξυπνα και αυτόνομα υποβρύχια συστήματα, ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία του, iBubble του πρώτου πλήρως ασύρματου, αυτόνομου και έξυπνου υποβρύχιου drone παγκοσμίως!

Το iBubble μπορεί να συνοδεύσει τους δύτες για μια ώρα και σε βάθος που φτάνει μέχρι τα 197 πόδια, ενεργώντας ως ο προσωπικός κάμεραμαν τους και επιτρέποντας την υψηλότερης ποιότητας υποβρύχια απεικόνιση.

Αυτό το νέο εξ αποστάσεως αυτοκινούμενο όχημα (ROV) σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας την πατενταρισμένη τεχνολογία υποβρύχιου εντοπισμού της Notilo Plus, επιτρέποντας υποβρύχιες περιπέτειες χωρίς καλώδια. Το iBubble είναι εξοπλισμένο με ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα αποφυγής εμποδίων, το οποίο του επιτρέπει να ακολουθεί ομαλά έναν δύτη, λαμβάνοντας ταυτόχρονα εικόνες απαράμιλλης ποιότητας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν  για προσωπικό ή ακόμα εμπορικό σκοπό. Διαθέτει αναγνώριση εικόνας σε πραγματικό χρόνο, μοναδικό σύστημα σταθεροποίησης καθώς και άμεσο έλεγχο της επιφάνειας του νερού, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση στην υποβρύχια απεικόνιση.

Οι δυνατότητες του όμως δεν τελειώνουν εδώ, το iBubble ακολουθεί το σήμα από το βραχιόλι που φοράει ο δύτης, ενώ του επιτρέπει να ρυθμίσει το drone σε διαφορετικά modes, όπως καταγραφή πανοραμικών λήψεων. Το iBubble είναι συμβατό με τις περισσότερες κάμερες, συμπεριλαμβανομένης της GoPro, και μπορεί να ρυθμιστεί για εγγραφή βίντεο 2D και 3D. Και το κερασάκι στην τούρτα: το iBubble  έχει ενσωματωμένα δύο φώτα 1000 lumen που βελτιστοποιούν την ποιότητα της εικόνας.

Η συσκευή iBubble ROV έχει κατασκευαστεί με οικολογικές προδιαγραφές καθώς δεν διαταράσσει το θαλάσσιο οικοσύστημα χάρη στα ελάχιστα επίπεδα εκπομπής θορύβου και την ειδική δυνατότητα αποφυγής εμποδίων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς όπως άθληση και ψυχαγωγία, καταδύσεις, προστασία της άγριας πανίδας, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, συντήρηση θαλάσσιων ή υποβρύχιων υποδομών και υποβρύχια περιπολία.