7
Τεχνολογία

Γράψε email με τη φωνή σου

Γράψε email με τη φωνή σου
Βαριέσαι να γράφεις ή να απαντάς σε e-mail; Τώρα μπορείς να το κάνεις αυτό και άλλα πολλά μέσω από τις mobile εκδόσεις του Outlook για iOS και Android. Μάθε όλες τις φωνητικές λειτουργίες του Outlook.

Η Microsoft εισάγει νέες λειτουργίες στο Outlook, με σκοπό να βελτιώσει την λειτουργικότητα του app της για Android και iOS. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από την παρουσίαση των χαρακτηριστικών αυτών, στο συνέδριο Ignite της Microsoft.

Η πρώτη αλλαγή δεν είναι ακριβώς αλλαγή αλλά επέκταση: η λειτουργικότητα των voice controls, δηλαδή των φωνητικών εντολών του Outlook διευρύνεται. Πλέον μπορείς να υπαγορεύεις e-mails ή να κάνεις κλήση σε κάποια επαφή μέσα από το app. Προφανώς, διατηρούνται και οι ήδη υφιστάμενες δυνατότητες, όπως η φωνητική αναζήτηση.

Επιπλέον, όταν λαμβάνεις e-mail στο οποίο οι αλγόριθμοι της Microsoft καταλαβαίνουν πως υπάρχει πρόσκληση σε meeting, το Outlook θα σου προτείνει έτοιμες απαντήσεις, αναλόγως με τη διαθεσιμότητά σου και τις υποχρεώσεις σου, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται μέσα από το calendar. Ανάμεσα στις έτοιμες επιλογές θα έχεις την επιλογή να απαντήσεις με τις ώρες και ημέρες που είσαι διαθέσιμος ή να κανονίσεις όντως ένα meeting, προσθέτοντας τις απαραίτητες λεπτομέρειες και στο ημερολόγιο!

Στο Android οι ειδοποιήσεις πλέον θα έχουν και actions, δηλαδή θα μπορείς να απαντήσεις, να διαγράψεις ή να αρχειοθετήσεις ένα εισερχόμενο μήνυμα, χωρίς να ανοίξεις το app, κατ’ ευθείαν από την ειδοποίηση.

Εκτός αυτών, οι προγραμματιστές της Microsoft θα μεταφέρουν λειτουργίες που έχουν άλλες εκδόσεις του Outlook (π.χ. στο πρόγραμμα για Windows), όπως η πρόβλεψη κειμένου, η πρόβλεψη καιρού στο calendar ή η προσθήκη emoji στα e-mails – αυτό το τελευταίο θα το δούμε στα apps στις αρχές του νέου έτους.

Τέλος, η Microsoft έχει προσθέσει μια λειτουργία για να διευκολύνει όσους χρησιμοποιούν το Outlook στο desktop να περάσουν εύκολα στο app για smartphone. Από το Outlook στο PC, λοιπόν, μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα στο κινητό σου, το οποίο περιλαμβάνει link για να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το app. Έπειτα, μόλις ανοίξει για πρώτη φορά το app, θα έχεις τη δυνατότητα να φωτογραφίσεις ένα QR code το οποίο θα εμφανιστεί στην οθόνη του PC. Αυτό θα μεταφέρει τα στοιχεία του λογαριασμού σου και στο app του Outlook στο κινητό, χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσεις τίποτε άλλο, ούτε να βάλεις κωδικούς.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Microsoft, επομένως απλά… περιμένεις!