7
Τεχνολογία

Δεν σου φτάνει ο χώρος για τις φωτογραφίες σου; Έχεις cloud!

Δεν σου φτάνει ο χώρος για τις φωτογραφίες σου; Έχεις cloud!
Ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία αποθήκευσης φωτογραφιών και πώς θα κάνεις το κινητό σου να ανεβάζει αυτόματα τις λήψεις σου; Εξηγούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το cloud photo upload.

Τραβάς κι εσύ όπως όλος ο κόσμος συνεχώς φωτογραφίες με το κινητό σου; Για κορυφαία φωτογραφικά smartphones επισκέψου ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE.

Εάν όμως σε απασχολεί το θέμα «χωρητικότητα μνήμης» συνέχισε το διάβασμα. Οι δωρεάν υπηρεσίες cloud photo upload θα σου προσφέρουν άπλετα τα gigabytes τους (εάν θέλεις περισσότερα μπορείς να επιλέξεις κάποιο συνδρομητικό πακέτο) για να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου για να είσαι σίγουρος ότι αφενός δεν θα τις χάσεις και αφετέρου να απελευθερώσεις χώρο από το κινητό σου.

Αν και υπάρχουν πολλές cloud υπηρεσίες αποθήκευσης, οι πιο γνωστές είναι Τα Google Drive, Flickr και OneDrive.

Ένα Tera εντελώς δωρεάν!

Ξεκινάμε από το Flickr της Yahoo. Πρόκειται για την υπηρεσία που προσφέρει τα περισσότερα δωρεάν Gigabytes από κάθε άλλη. Συγκεκριμένα, ο αποθηκευτικός χώρος του Flickr είναι ούτε λίγο, ούτε πολύ 1 ολόκληρο Terabyte, χώρος που θα σου φτάσει και θα σου περισσέψει για να ανεβάσεις κυριολεκτικά τα πάντα. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες που δέχονται και άλλου είδους αρχεία, το Flickr εξειδικεύεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Άλλωστε, είναι μια από τις πρώτες τέτοιες υπηρεσίες με λειτουργίες κοινωνικών δικτύων (διαμοιρασμού, σχολίων, βαθμολογίας κ.λπ) πολύ πριν κάνει την εμφάνισή του το Instagram, το Google Photos και τα συναφή.

Το web interface του Flickr δεν είναι και από τα καλύτερα του κόσμου, αλλά αυτό λίγο θα σε απασχολήσει αφού όπως είπαμε σου προσφέρει 1 TB δωρεάν. Επίσης, διαθέτει και σχετικό app το οποίο υποστηρίζει auto upload. Το app, διαβάζει αυτόματα όλους τους φακέλους που περιέχουν media αρχεία και τα κάνει αυτόματα backup στο cloud.

Οι ανταγωνιστές

Οι ανταγωνιστές του Flickr δεν είναι άλλοι από τους Google και Microsoft. Η πρώτη διαθέτει το Google Photos (τμήμα του Google Drive) το οποίο προσφέρει δωρεάν 15GB για uploading των φωτογραφιών και των βίντεο. Αξίζει να τονίσουμε ότι η Google προσφέρει απεριόριστο χώρο εάν επιλέξεις υψηλή ποιότητα. Στην αρχική ποιότητα κάθε αρχείο που ανεβάζεις μειώνει τον διαθέσιμο χώρο από τα 15 δωρεάν GB του λογαριασμού σου.

Στα Android smartphones, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο, καθώς το Google Photos βρίσκεται ήδη στο κινητό σου.

Εάν έχεις λογαριασμό Microsoft ID, τότε μπορείς να κατεβάσεις το OneDrive app στο κινητό σου για να αξιοποιήσεις τα 5 GB που προσφέρονται δωρεάν. Εάν είσαι συνδρομητής στο Office 365 τότε έχεις στη διάθεσή σου 1TB. Μέσα από το app μπορείς να ρυθμίσεις το πότε θα κάνει backup τα media αρχεία σου, δηλαδή μόνο μέσω Wi-Fi ή/και μέσω 4G.

Και οι δύο παραπάνω υπηρεσίες προσφέρουν και streaming των αρχείων που έχεις ανεβάσει και μέσω browser και μέσω του αντίστοιχου app.

Άλλαξες κινητό; Ορίστε οι φωτογραφίες σου

Ένα από τα πολλά προβλήματα που λύνουν οι cloud photo upload υπηρεσίες είναι και αυτό της μεταφοράς της κάρτας μνήμης από το ένα κινητό στο άλλο. Στην περίπτωση που αλλάξεις συσκευή, απλά κατεβάζεις το app, βάσεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου και οι φωτογραφίες σου βρίσκονται στη θέση τους. Μπορείς να τις αφήσεις εκεί που είναι και να τις βλέπεις μόνο μέσω Internet, να τις συγχρονίσεις ή να τις κατεβάσεις στον υπολογιστή σου.