14
Πολίτης του Σήμερα

Δωρεάν μαθήματα από την IBM

Δωρεάν μαθήματα από την IBM
Η IBΜ προσφέρει δωρεάν σειρές μαθημάτων που αφορούν την επιστήμη των δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη. Εάν ακολουθείς τον κλάδο, μην χάσεις την ευκαιρία.

Ο κολοσσός της πληροφορικής, η εταιρεία με τις περισσότερες ευρεσιτεχνίες στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας για συναπτές δεκαετίες, επενδύει στη γνώση. Στα μέσα Νοεμβρίου, διοργάνωσε ένα on-line συνέδριο πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη και στα data, το οποίο όμως (δυστυχώς) αφορούσε μόνο τις περιοχές της Ινδίας και της Ασίας του Ειρηνικού. Όπως είναι φανερό, η IBM θέλει να επενδύσει σε τομείς οι οποίοι ακόμη και σήμερα δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστοί στο ευρύ κοινό, ενώ υπάρχει έλλειψη ειδικών παγκοσμίως. Οι τομείς της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και του big data είναι αυτοί που θα είναι περιζήτητοι τα επόμενα χρόνια.

Τώρα, όμως, η IBM προσφέρει δωρεάν τέσσερις σειρές μαθημάτων, οι οποίες γίνονται μέσω της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκμάθησης Coursera, και οι οποίες είναι εντελώς δωρεάν.

Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι τα εξής:

Συνολικά, μιλάμε για 2 χρόνια μαθημάτων, τα οποία κανονικά θα κόστιζαν 800 δολάρια!

Οι σειρές μαθημάτων είναι, προφανώς, εστιασμένες στην τεχνολογία της IBM, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτήν. Πρόκειται για σειρές μαθημάτων οι οποίες είναι γεμάτες με πληροφορίες και σημαντικές έννοιες πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη αλλά και στην επιστήμη των δεδομένων. Μέσα θα βρεις θέματα που αφορούν τεχνολογίες αιχμής, όπως deep reinforcement learning πάνω στην οικονομία, AI fairness and bias, ενώ οι εφαρμογές περιλαμβάνουν θέματα όπως το χτίσιμο ενός AutoAI pipeline για ανίχνευση cyber-threats.

Τα μαθήματα παραδίδονται από ειδήμονες των επιστημών, όπως τον αντιπρόεδρο της IBM Research AI, Sriram Raghavan, τον CEO της Anaconda Inc, Peter Wang, την IBM AI Ethics Global Leader, Francesca Rossi και πολλούς άλλους πρωτοπόρους του τομέα.

Στις παραδόσεις, θα μάθεις να χρησιμοποιείς εργαλεία τελευταίας γενιάς, όπως R Studio, Watson Studio, NumPy, Matplotlib, Seaborn, SciPy, Folium, Scikit-learn και πολλά άλλα.

Αν θες να γίνεις κι εσύ ειδικός στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης ή της επιστήμης δεδομένων, μην καθυστερείς! Τα μαθήματα έχουν ήδη αρχίσει!