7
Τεχνολογία

Δώσε Wi-Fi στους επισκέπτες σου με τον σωστό τρόπο

Δώσε Wi-Fi στους επισκέπτες σου με τον σωστό τρόπο
Αντί να ψάχνεις κωδικούς και δίκτυα, με το Wi-Fi Porter μπορείς να δίνεις πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σου στους επισκέπτες σου εύκολα και γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια.

Η πρώτη συμβουλή που ακούει κανείς, όταν μιλάμε για Wi-Fi, είναι να αλλάξεις τον κωδικό του δικτύου στο σπίτι ή στο γραφείο σου, και μάλιστα οι περισσότεροι συστήνουν να βάλεις έναν μεγάλο και τυχαίο κωδικό, ο οποίος να είναι δύσκολο να εκμαιεύσει κάποιος. Ωραία, λοιπόν, έστω πως πήγες κι έβαλες έναν μακρόσυρτο σιδηρόδρομο ακαταλαβίστικων χαρακτήρων και πιστεύεις πως είσαι ασφαλής. Και την επόμενη μέρα, έρχονται τα ξαδέρφια σου από το χωριό και σου ζητάνε τον κωδικό του Wi-Fi.

Για να μην αρχίσεις να λες αυτό τον κωδικό χαρακτήρα προς χαρακτήρα, η πρώτη αντίδραση είναι να ξανα-αλλάξεις τον κωδικό σε κάτι απλό και να τελειώνεις, ξεχνώντας το θέμα ασφάλεια δικτύου.

Υπάρχει, όμως, και άλλη λύση.

Το WiFi Porter είναι μια συσκευή η οποία φιλοδοξεί να κάνει τη διαδικασία απλή και γρήγορη. Μάλιστα, δεν χρειάζεται ούτε καν τροφοδοσία. Ας εξηγήσουμε το τι είναι και το πως δουλεύει, όμως.

Το WiFi Porter είναι μια συσκευή η οποία βασίζεται στην τεχνολογία NFC (near-field communication), την οποία διαθέτουν πολλά σύγχρονα smartphones. Ως ο κάτοχος της συσκευής, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις το app της συσκευής στο smartphone σου και, μέσω αυτού, να προγραμματίσεις το WiFi Porter με το όνομα του δικού σου δικτύου Wi-Fi και, βέβαια, με τον κωδικό του. Ο προγραμματισμός γίνεται απλά πλησιάζοντας το smartphone κοντά στο WiFi Porter. Και εκεί τελειώνει (σχεδόν) η ρύθμιση.

Οι επισκέπτες σου, για να συνδεθούν στο δίκτυο WiFi του σπιτιού σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ενεργοποιήσουν το NFC στο κινητό τους και να το πλησιάσουν κοντά στο WiFi Porter. Αυτομάτως θα λάβουν τα απαραίτητα στοιχεία για να συνδεθούν.

Το WiFi Porter έχει πρόβλεψη και για όσα smartphones είτε δεν διαθέτουν NFC είτε δεν υπάρχει η λειτουργία λήψης στοιχείων σύνδεσης σε Wi-Fi μέσω αυτού. Το app του WiFi Porter αναλαμβάνει να δημιουργήσει μια ετικέτα, την οποία μπορείς να εκτυπώσεις και να τοποθετήσεις στο κάτω μέρος του WiFi Porter, η οποία περιλαμβάνει ένα QR code με τα απαραίτητα στοιχεία, το οποίο μπορεί να σκανάρει το οποιοδήποτε κινητό μέσω της κάμερας.

Λοιπόν, αυτό ήταν όλο. Το WiFi Porter μπορεί να σου λύσει τα χέρια αν έρχονται συχνά φίλοι και γνωστοί στο σπίτι σου, αλλά και να γίνει απαραίτητο εργαλείο σε καφετέριες, ξενοδοχεία και λοιπές επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να παρέχουν Wi-Fi στους πελάτες τους.