8
Ψυχαγωγία

Εάν δεν έχεις Google Photos εγκατάστησέ το τώρα

Εάν δεν έχεις Google Photos εγκατάστησέ το τώρα
Οι νέες λειτουργίες του Google Photos επιτρέπουν την καλύτερη οργάνωση των φωτογραφιών, την εισαγωγή εικόνων από άλλες υπηρεσίες cloud, αλλά και την ψηφιοποίηση παλιών φωτογραφιών και βίντεο.

«Τα λουλούδια ανθίζουν, ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, οι μέρες είναι λίγο πιο μεγάλες – όλα αυτά σημαίνουν πως είναι καλή στιγμή για το ανοιξιάτικο καθάρισμα»!

Μπορεί να ακούγεται σαν άρθρο για… ξεσκονόπανα, αλλά δεν είναι. Ακριβώς έτσι άρχισε η Google το post της στο επίσημο εταιρικό blog για τις νέες δυνατότητες του… Google Photos! Δεν ξέρουμε τι γίνεται εκεί, πέρα στους πέρα κάμπους της Santa Clara στην California, αλλά σίγουρα τους έχει «πιάσει» η άνοιξη! Ανάμεσα στα λουλούδια και τα συννεφάκια, βέβαια, η Google είχε να δείξει διάφορα νέα και ωραία πράγματα που σχεδιάζει για το Google Photos.

Library

Το πρώτο εκ των νέων λειτουργιών είναι το library του app, το οποίο αποκτά μερικές καινούριες δυνατότητες, ενώ με τη νέα αναβάθμιση μπορεί να πάρει μορφή grid ή λίστας, για να μπορείς να φιλτράρεις τις φωτογραφίες γρήγορα κατά είδος (άλμπουμ, shared, αγαπημένα, φάκελοι στη συσκευή) και μετά να τις ταξινομήσεις.

Επίσης, η Google θέλει να σε βοηθήσει να οργανώσεις φωτογραφίες και άλμπουμ τα οποία δεν είναι στο Google Photos. Ποια είναι αυτά που δεν είναι στο Google Photos; Μα… εννοούν τα άλμπουμ και τις φωτογραφίες που έχεις στη… ντουλάπα! Ξέρεις, αυτά τα… χάρτινα; Αλλά και όσες φωτογραφίες έχεις σε φακέλους (υπολογιστή) από παλιές ψηφιακές μηχανές, τις οποίες φωτογραφίες δε μπήκες ποτέ στον κόπο να τις περάσεις στο Google Photos; Ακριβώς κάτω από το album grid, υπάρχει τώρα η επιλογή Import photos, ειδικά για να σε βοηθήσει να αντιγράψεις φωτογραφίες από άλλες υπηρεσίες (πχ Facebook, Instagram, iCloud), να ψηφιοποιήσεις φωτογραφίες (χάρτινες) ή και φιλμ (και ταινίες), ή να μεταφέρεις φωτογραφίες από κάποια φωτογραφική μηχανή! Τώρα θα μπορείς να έχεις όλες σου τις φωτογραφίες μέσα στο Google Photos και να τις θυμάσαι μέσα από τη λειτουργία Memories, να τις μοιράζεσαι με φίλους και συγγενείς, να τους δώσεις νέα ζωή κάνοντας ψηφιακή επεξεργασία, να τις μετατρέψεις σε photo books, και πολλά άλλα!

Sharing

Εκτός από αυτά, η Google πρόσθεσε λειτουργίες και στο Sharing tab, με ειδικές περιοχές για φωτογραφίες και αρχεία που μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου, για μοιραζόμενα άλμπουμ, και για συζητήσεις. Με τις περιοχές αυτές πιο ευκρινείς, είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς το υλικό που μοιράζεσαι με άλλους.

Screenshots

Όταν παίρνεις screenshot στο κινητό σου, εξαρτάται από τις επιλογές του κατασκευαστή (ή και τις δικές σου) για το πού αποθηκεύονται αυτές. Το σίγουρο, όμως, είναι πως δεν θες τα screenshots να μπλέκονται με τις φωτογραφίες που βγάζεις. Η Google τώρα θα προσθέσει μια συντόμευση για να διαχωρίζει τα screenshots από τις άλλες σου αναμνήσεις (είπαμε, πολύ ποιητική η Google σε αυτό το blog post), ενώ θα σου υπενθυμίζει ότι έβγαλες κάποιο screenshot, σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει.

Μαζί με αυτό, όμως, τα screenshots θα πάρουν και άλλες λειτουργίες, όπως μια επέκταση του Google Lens, η οποία θα κάνει αναγνώριση κειμένου μέσα σε κάποιο screenshot και θα σου επιτρέπει να κάνεις… πράγματα με αυτό, όπως copy, crop, αναζήτηση ή κλήση (αν είναι αριθμός).