80
COSMOTE Tips

Είσαι αθλητής; Η τεχνητή νοημοσύνη σε βοηθά να αυξήσεις τις επιδόσεις σου

Είσαι αθλητής; Η τεχνητή νοημοσύνη σε βοηθά να αυξήσεις τις επιδόσεις σου
Το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να διαβάσει και να αναλύσει τις κινήσεις του σώματος κατά τη διάρκεια των σπορ.

Η γαλλική starup κατασκευής sports wearables PIQ αποκάλυψε το GAIA, ένα αυτόνομο σύστημα, και το PIQ ROBOTTM, έναν ultra-high performance αισθητήρα. Πρόκειται για την πρώτη τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να διαβάσει και να αναλύσει τις κινήσεις των αθλητών, ώστε να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους του.

Η GAIA είναι το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να διαβάσει και να αναλύσει τις κινήσεις του σώματος κατά τη διάρκεια των σπορ. Χάρη στη βοήθεια εξειδικευμένων αλγορίθμων σύλληψης της κίνησης, η GAIA έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί με ακρίβεια τις κινήσεις.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας δύο ετών, η GAIA ανέλυσε χιλιάδες αθλητές και εκατομμύρια κινήσεων, με αποτέλεσμα τη σταδιακή εκμάθηση και ανάπτυξη νοημοσύνης. Αυτή η πολυ-αλγοριθμική νοημοσύνη είναι το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας που προσφέρει την ικανότητα κατανόησης και ανάλυσης των μικρότερου μεγέθους διαφοροποιήσεων στις κινήσεις. Πλέον, η GAIA είναι ενσωματωμένη στο PIQ ROBOT.

Το PIQ ROBOT είναι ένας πανίσχυρος νανο-υπολογιστής που είναι ικανός για ανάλυση περισσότερων από 195.000 data points ανά λεπτό σε πραγματικό χρόνο. Χάρη στη στατιστική ευφυία του GAIA και στις δυνατότητες μέτρησης του PIQ ROBOTTM, θα μπορείς να αναλύσεις διεξοδικά όλες τις ενέργειές σου σε κάθε ώρα του παιχνιδιού. Βάσει αυτών, θα συγκρίνεις τις παρελθούσες επιδόσεις σου με τις πιο πρόσφατες. Όταν μάλιστα ολοκληρώσεις την προπόνησή σου, το PIQ ROBOT σου επιτρέπει να ποστάρεις εντυπωσιακά GIFs των επιδόσεών σου στα social media, προκειμένου να μοιραστείς την πρόοδό σου με όλους τους φίλους σου.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, πλησιάζει η εποχή που θα μπορείς να ελέγχεις πλήρως τις επιδόσεις σου, αναλύοντάς τις και στη μικρότερη λεπτομέρειά τους. Η τεχνολογία υπόσχεται να σε κάνει ακόμα καλύτερο αθλητή ή τουλάχιστον να σου αφαιρέσει οποιαδήποτε δικαιολογία να μην καταπιαστείς με το αγαπημένο σου άθλημα!