16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Επαγγελματικά βίντεο στο δρόμο

Επαγγελματικά βίντεο στο δρόμο
Η Google ανανεώνει το YouTube Studio mobile app για να σου επιτρέπει να μοντάρεις και να ανεβάζεις τα βίντεό σου από το κινητό από οπουδήποτε.

Η Google φέρνει βελτιώσεις και νέες λειτουργίες για το app του YouTube Studio, σε μια προσπάθεια να συγχρονίσει το app με την εφαρμογή desktop, επιτρέποντας στους δημιουργούς υλικού να διαχειρίζονται τα κανάλια τους και να μορφοποιούν το υλικό τους, ακόμη και μέσα από φορητές συσκευές.

Τώρα το YouTube προσθέτει και κάποιες έξυπνες λειτουργίες, οι οποίες έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση των διαχειριστών στο να εντοπίζουν σχόλια με ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, τώρα τα φίλτρα του search έχουν απαντηθεί ή χρειάζεται να απαντηθούν, αν περιέχουν ερώτηση, ακόμη και τον αριθμό των subscribers του σχολιαστή! Οι λειτουργίες αυτές μπορεί να μην φαίνονται και τόσο χρήσιμες στους περισσότερους, όμως για όσους διαχειρίζονται κανάλια με μεγάλο αριθμό θεατών και subscribers, αυτό μπορεί να τους λύσει τα χέρια, επιτρέποντας τη διαχείριση ακόμη και από το… δρόμο!

Εκτός από τις λειτουργίες που έχουν σχέση με τα σχόλια, το YouTube προσθέτει και λειτουργίες στα analytics, δηλαδή στις λειτουργίες στατιστικής ανάλυσης του κάθε καναλιού, προσθέτοντας στοιχεία όπως θεατές που επιστρέφουν, συγκριτικά αθροιστικά μεταξύ βίντεο, και άλλα. Η ανακοίνωση του YouTube αναφέρει πως η εταιρεία θα προσθέσει στο app όσα τέτοια μετρικά υπάρχουν και στην έκδοση για desktop.

Μια ακόμη νέα προσθήκη είναι οι εφέσεις στο σύστημα monetization του YouTube. Αν και, όπως αναφέρουν, ελπίζουν να μη συμβαίνει συχνά, αν το YouTube πάρει κάποια απόφαση με την οποία δεν συμφωνεί ο διαχειριστής, όπως για παράδειγμα να περιορίσει το monetization, θα μπορεί να ζητήσει ανθρώπινη παρέμβαση από το app, χωρίς να χρειαστεί να τρέξει στο σπίτι ή στο γραφείο για να ανοίξει τον υπολογιστή.

Μιλώντας για χρήματα, το YouTube έχει προσθέσει και επιπλέον metrics μέσα στα analytics, τα οποία έχουν σχέση με τα κέρδη που έχει ο κάθε παραγωγός από τα κανάλια του. Πλέον μπορεί να διαλέξει ακόμη και το νόμισμα στο οποίο εισπράττει τα κέρδη από το YouTube, ενώ οι όποιες αλλαγές γίνονται, επηρεάζουν πλέον τον λογαριασμό (του YouTube).

Πέρα από τις αλλαγές αυτές, το YouTube έχει αναβαθμίσει και το user interface του app, με νέα εικονίδια και ανανεωμένη σχεδίαση. Αλλά και στο κάτω μέρος, οι προγραμματιστές της Google έχουν προσθέσει μερικά νέα εικονίδια στην navigation bar στο κάτω μέρος της οθόνης. Εκεί έχουν μετακινηθεί και τα Dashboard, Content, Analytics, Comments και Playlists, αντί να είναι κρυμμένα πίσω από το μενού που κρύβει το πλήκτρο με τις τρεις γραμμές. Έτσι οι χρήστες του θα μπορούν να βρίσκουν ακόμη πιο εύκολα ό,τι ψάχνουν.

Αν δεν είσαι σίγουρος για το εάν έχεις λάβει τη νέα έκδοση, ο εύκολος τρόπος είναι να ψάξεις για το εικονίδιο με το γρανάζι. Αν το βλέπεις, τότε έχεις την παλιά έκδοση και θα πρέπει να ανοίξεις το Play Store για να πάρεις την αναβάθμιση!