8
Ψυχαγωγία

Επεξεργασία εικόνας στο κινητό

Επεξεργασία εικόνας στο κινητό
Αφού τραβάς εικόνες από το κινητό σου γιατί να μην τις επεξεργάζεσαι κιόλας on the go; Εξετάζουμε τα καλύτερα apps επεξεργασίας εικόνας για smartphones.

Σήμερα τα σύγχρονα smartphones που φέρουν κάμερες υψηλής ανάλυσης και πολλών δυνατοτήτων, αποτελούν τον ευκολότερο τρόπο για να απαθανατίσεις στιγμές της καθημερινότητας και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Πλέον, αρκετά κινητά έχουν φτάσει σε σημείο που μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και κάποιες ερασιτεχνικές μηχανές. Το ακόμα καλύτερο όμως είναι ότι στα διάφορα app stores μπορείς να βρεις πολλές διαθέσιμες εφαρμογές επεξεργασίας και επέμβασης στις λήψεις σου. Έτσι δεν θα έχεις ανάγκη από γραφίστες ή ταλαντούχους φίλους οι οποίοι έχουν την ικανότητα να «ρετουσάρουν» τις φωτογραφίες και να εξαφανίζουν τα ψεγάδια.

Εμείς διαλέξαμε για σένα τις καλύτερες εφαρμογές για smartphone κινητά, ώστε να μπορείς να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες on the go και να τις κοινοποιείς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στα social media.

Snapseed

Το Snapseed (Android, iOS) είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και προσφέρει ταυτόχρονα και μια μεγάλη συλλογή εργαλείων που με σωστή χρήση μπορούν να μεταμορφώσουν τις φωτογραφίες σου. Βελτιώνει τα χρώματα, καθαρίζει την εικόνα από ανεπιθύμητα σημάδια, κροπάρει και διορθώνει ό,τι χρειάζεται. Μάλιστα, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής είναι ότι προσφέρει καλύτερη ποιότητα στο export σε σχέση με άλλες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών. Μεγάλη ποικιλία διαθέτει και σε δημιουργικά φίλτρα τα οποία μπορούν να μετατρέψουν τις φωτογραφίες σου σε ασπρόμαυρες, να δώσουν διαφορετική υφή ή και να θαμπώσουν την κάθε εικόνα ή μέρος αυτής.

Adobe Photoshop Express

Το Adobe Photoshop express (https://www.photoshop.com/products/photoshopexpress) για Android και iOS είναι μια εξαιρετική επιλογή επεξεργασίας φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες του κινητού σου τροποποιούνται εύκολα με μερικές απλές κινήσεις σε ένα εύκολο περιβάλλον ενώ έχεις την αίσθηση πως χειρίζεσαι το Adobe Photoshop του υπολογιστή από το κινητό. Τα απολύτως βασικά όπως η περιστροφή, το κόψιμο, η αφαίρεση των κόκκινων ματιών και η αναστροφή γίνονται με ένα κλικ ενώ υπάρχει δυνατότητα λεκέδων και θαμπάδας. Επιπλέον μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείς να ελέγξεις τα χρώματα καθώς και να διορθώσεις, να σκιάσεις, να αλλάξεις το contrast και πολλά ακόμα. Εάν είσαι ακόμα πιο προχωρημένος στην επεξεργασία της φωτογραφίας, δεν έχεις παρά να εκμεταλλευτείς και τα πιο επαγγελματικά εργαλεία που σου προσφέρει, εξίσου εύκολα στη χρήση, όπως τα διάφορα φίλτρα για τις φωτογραφίες σου.

Photo Editor by Aviary

Η εφαρμογή Aviary photo editor (https://aviary.com/) είναι μέλος της «οικογένειας» της Adobe και διαθέτει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστεί η πλειονότητα των χρηστών για την επεξεργασία φωτογραφιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κόψιμο, περιστροφή, εφέ, διόρθωση κόκκινων ματιών, φωτεινότητα, contrast, stickers, blur, προσθήκη κειμένου, κλπ. Πρόκειται για ένα app το οποίο είναι αξιόπιστο και εφοδιασμένο με πολλές λειτουργίες.