16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Επεξεργασία κειμένου μέσα από το Gmail

Επεξεργασία κειμένου μέσα από το Gmail
Τώρα μπορείς να επεξεργαστείς συνημμένα αρχεία Office μέσα από το Gmail!

Η Google είχε μεγάλα σχέδια για το Gmail και αυτό το είχε δείξει από την πρώτη στιγμή. Όπως άλλωστε και με τα περισσότερα projects της εταιρείας, το Gmail ξεκίνησε την «καριέρα» του προσφέροντας κάτι που κανένας άλλος πάροχος δεν προσέφερε: τεράστιο αποθηκευτικό χώρο. Λίγα χρόνια μετά, πρόσθεσε λειτουργίες του Google Docs στο Gmail, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο το άνοιγμα συνημμένων αρχείων μέσα από το Gmail – αλλά μόνο για προβολή.

Τώρα έφτασε η ώρα για την πλήρη ενσωμάτωση του Docs, μιας και η Google πλέον επιτρέπει, όχι μόνο να ανοίξεις ένα συνημμένο DOC ή XLS (και άλλων) μέσα από το Gmail, αλλά και να τα επεξεργαστείς! Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, μέχρι σήμερα η διαθέσιμη επιλογή Open with Google Docs ουσιαστικά μετέφερε το συνημμένο αρχείο στο Google Drive και έπειτα το άνοιγε μέσω του Google Docs.

Εκτός της ευκολίας, η νέα μέθοδος διατηρεί το format του αρχείου, χωρίς να το μετατρέψει σε format του Google Docs, ενώ μπορείς να επεξεργαστείς το αρχείο επί τόπου και να το συνάψεις σε απαντητικό e-mail χωρίς να χρειάζεται να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου, να το επεξεργαστείς και να το επαναεπισυνάψεις στο νέο e-mail.

Στο θέμα της συμβατότητας, τώρα, η Google συνεχίζει να δουλεύει πάνω στη δυνατότητα του Google Docs να ανοίγει τα αρχεία του Office και να τα «ερμηνεύει» σωστά. Ανακοίνωσαν την προσθήκη ενός add-on για την υποστήριξη των macros του Office, ενώ η δουλειά συνεχίζεται στην υποστήριξη αρχείων κειμένου με σελίδες σε οριζόντιο και κατακόρυφο προσανατολισμό, με εικόνες πίσω από κείμενο αλλά και με υδατογραφήματα.