16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Εσύ έχεις avatar;

Εσύ έχεις avatar;
Το Facebook κυκλοφόρησε τα Avatars και όπως είναι φυσικό έγινε χαμός. Σου παραθέτουμε όλα όσα μπορείς να κάνεις με τα Facebook Avatars.

Είναι η νέα μόδα, το νέο must του Facebook. Μόλις διαδοθεί, όλοι θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν και, πολύ σύντομα, θα γεμίσει το Facebook… καρτουνίστικες φιγούρες οι οποίες θα μοιάζουν με αυτόν ή αυτήν που έκανε το post. Τώρα το Facebook σου παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, με εύκολο τρόπο, το δικό σου, προσωποποιημένο avatar!

Όχι, δε μιλάμε για μπλε avatar με τεράστια μάτια και μπλε δέρμα, όπως στην ομώνυμη ταινία. Μιλάμε για avatar υπό την έννοια του… emoticon που όμως μοιάζει με εσένα!

Το πως θα δεις αν το Facebook έχει ενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και για εσένα, είναι απλό. Άνοιξε το Facebook app στο κινητό σου και πάτα οπουδήποτε για να κάνεις σχόλιο – είτε σε δικό σου post, είτε σε άλλου χρήστη, δεν έχει σημασία. Έπειτα πάτα στο smiley στα δεξιά, σαν να ήθελες να προσθέσεις emoticon. Εκεί θα σου εμφανιστεί η επιλογή Make Your Avatar.

Μόλις το πατήσεις, θα μπεις στη διαδικασία δημιουργίας, για την οποία – προειδοποιούμε – θα χρειαστεί να αφιερώσεις λίγο χρόνο, διότι οι επιλογές που παρέχει το Facebook είναι πολλές. Μπορείς να επιλέξεις χρώμα δέρματος, χρώμα, σχήμα και… ποσότητα μαλλιών και φρυδιών, σχήμα προσώπου, σχήμα, χρώμα και μέγεθος ματιών, σχήμα και μέγεθος μύτης και στόματος, μακιγιάζ, γυαλιά, διακόσμηση (!) κεφαλιού (στέκες, κορδέλες και λοιπά… εξαρτήματα), σχήμα σώματος, ρούχα και πολλά άλλα!

Εντάξει λοιπόν… το έφτιαξες το avatar σου. Και τώρα;

Τώρα αρχίζουν τα ωραία. Διότι το avatar δεν είναι κάτι το οποίο το φτιάχνεις για να το βλέπεις μονάχα εσύ. Το ωραίο είναι πως το Facebook, μαζί με το avatar, φτιάχνει και ένα πακέτο από stickers με μπόλικες αντιδράσεις και εκφράσεις, τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπως και όλα τα υπόλοιπα, μη προσωποποιημένα, stickers του Facebook. Μπορείς να τα βάλεις ως απαντήσεις σε posts άλλων, σε δικά σου posts, ακόμη και σε δικά σου stories.

Σε λίγο καιρό, θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και μέσα στο Messenger, αν και ακόμη αυτή η ενοποίηση δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Λοιπόν, αντί για τα γνωστά… γατάκια, σκυλάκια και λοιπά χαριτωμένα, τώρα μπορείς να φτιάξεις τον εαυτό σου – ή τον εαυτό των ονείρων σου – και να απαντάς (σχεδόν) αυτοπροσώπως σε όλους!