7
Τεχνολογία

Η τεχνητή νοημοσύνη διορθώνει τα γραπτά σου

Η τεχνητή νοημοσύνη διορθώνει τα γραπτά σου
Η τεχνολογία AI ενσωματώνεται σε όλο και περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιείς καθημερινά. Η Google ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει AI στο Gmail ώστε να διορθώνει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη καθώς γράφεις τα email σου.

Χαράς ευαγγέλια για όλους τους… ανορθόγραφους! Η Google ανακοίνωσε πως θα ενσωματώσει λίαν συντόμως εξελιγμένους αλγόριθμους ορθογραφικής και γραμματικής διόρθωσης στο Gmail, έτσι ώστε να μπορείς κι εσύ να γράφεις e-mails χωρίς να ανησυχείς για την ορθογραφία σου ή το συντακτικό σου.

Βέβαια για την ώρα αυτά τα εξελιγμένα εργαλεία εντοπισμού λαθών και διόρθωσης περιορίζονται στα Αγγλικά, αλλά αυτό δεν μας πτοεί ιδιαιτέρως, μιας και αυτό δείχνει πως η αρχή έχει ήδη γίνει. Στο κάτω κάτω, τα Αγγλικά είναι η γλώσσα που ανησυχούμε για τα λάθη που κάνουμε, πολύ περισσότερο από τα Ελληνικά, έτσι;

Εκτός από τις γνωστές κόκκινες και μπλε υπογραμμίσεις που οριοθετούν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη, στο Gmail θα προστεθεί και η λειτουργία της αυτόματης διόρθωσης των πιο συνηθισμένων ορθογραφικών λαθών ή λαθών λόγω πληκτρολόγησης.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λοιπόν, οι χρήστες του G Suite θα δουν τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας αυτής δυνατότητας. Η λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη αυτομάτως, μόλις γίνει διαθέσιμη αν και, προφανώς, θα υπάρχει μέσα στις ρυθμίσεις του Gmail και επιλογή για απενεργοποίησή του.