4
Υγεία & Fitness

Η Google σε βοηθά να βρεις γιατρό

Η Google σε βοηθά να βρεις γιατρό
Μια νέα προσθήκη στο ρεπερτόριο του Google Search τώρα επιτρέπει την εύρεση γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας, και μάλιστα σε πολλές γλώσσες.

Η Google δεν έχει σταματήσει ούτε δευτερόλεπτο την εξέλιξη των προϊόντων της, εδώ και χρόνια. Από τότε που το Google Search ήταν το μοναδικό προϊόν της εταιρείας και έδινε μόνο ιστοσελίδες ως αποτελέσματα των αναζητήσεων, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Τώρα το Google Search μπορεί να σου δώσει απλές ιστοσελίδες, εικόνες, πανεπιστημιακά papers, προϊόντα, καταστήματα, να σε καθοδηγήσει σε αυτά, να σου δώσει βαθμολογίες και προτάσεις εστιατορίων, να σε στείλει σε βίντεο στο YouTube, και πολλά άλλα. Τώρα, όμως, προστίθεται και μια ακόμη δυνατότητα, ειδικά σχεδιασμένη για το σύστημα υγείας των ΗΠΑ!

Το «δημόσιο» σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας των ΗΠΑ ονομάζεται Medicare και είναι (πολύ γενικά μιλώντας) το ανάλογο του δικού μας ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ). Η Google πρόσθεσε στο Google Search την δυνατότητα της αναζήτησης κέντρων υγείας και άλλων παρόχων υπηρεσιών υγείας οι οποίοι συνεργάζονται με το Medicare. Επιπροσθέτως, μιας και (πλέον) στις ΗΠΑ δεν μιλούν όλοι αγγλικά, η Google έχει προσθέσει και την δυνατότητα στις κλινικές να προσθέσουν τις γλώσσες τις οποίες μιλούν στη «ρεσεψιόν». Αυτή τη στιγμή, υπάρχει υποστήριξη για 12 γλώσσες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η νοηματική.

Μια άλλη δυνατότητα η οποία προστίθεται είναι αυτή που επιτρέπει σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου υγείας να ενημερώνουν το Google Business Profile τους, το οποίο μπορούν να κάνουν αφού κάνουν claim την καταχώριση που αντιστοιχεί στους ίδιους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ενημερώνουν τις πληροφορίες που παρέχονται όπως, για παράδειγμα, τις ώρες και μέρες λειτουργίας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται επουσιώδες, αλλά βάζει τη Google σε ένα άλλο, διαφορετικό παιχνίδι και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η υγεία βρίσκεται, χάριν της πανδημίας, στο επίκεντρο της προσοχής. Θα μπορούσαμε να πούμε πως θέλουμε να δούμε κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας, αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως το δικό μας σύστημα υγείας ή τα ασφαλιστικά μας ταμεία έχουν τις υποδομές για να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.