9
Αθλητισμός

Κάνεις extreme sports; Μην το κρατάς μυστικό

Κάνεις extreme sports; Μην το κρατάς μυστικό
Οι action κάμερες αποθηκεύουν το υλικό που τραβάς ψηφιακά, οπότε είναι εύκολο να το επεξεργαστείς και να το μοιραστείς με άλλους.

Μια wearable action camera σου προσφέρει την ελευθερία να καταγράψεις τη δράση τη στιγμή που αυτή λαμβάνει χώρα, ενώ στη συνέχεια μπορείς να ξαναζήσεις τις στιγμές αυτές με τους φίλους σου ή, ακόμα, να τις μοιραστείς μαζί τους στα social media.

Είτε είσαι φίλος της ποδηλασίας, του σκι, της κολύμβησης, θα μπορείς να απολαύσεις την εμπειρία δίχως μια κάμερα να μπερδεύεται “στα πόδια” σου, ενώ θα είσαι βέβαιος πως οι στιγμές αυτές θα είναι διαθέσιμες και μετά. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα των action cameras.

Hands Free – ευχρηστία – αντοχή

Το βασικό πλεονέκτημα μιας wearable action camera είναι πως θα ελευθερώσει τα “χέρια” σου για πιο σημαντικά tasks. Οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουν σκι (πόσο μάλλον στη θάλασσα) ή δεν ποδηλατούν καθόλου καλά με το ένα χέρι. Στην πραγματικότητα, όλες οι ενέργειες απαιτούν τουλάχιστον δύο χέρια ελεύθερα και αυτό προσφέρει μια action camera. Επιπλέον, εκτός του ότι είναι μικρές σε όγκο, οι action cameras είναι χρήσιμες και σε αντίξοες συνθήκες, ακραίο καιρό, υποθαλάσσιες εξερευνήσεις κ.ο.κ., εξαιτίας τις αδιάβροχης φύσης τους και του ειδικού σχεδιασμού τους.

Ελεύθερο οπτικό πεδίο

Οι action cameras δεν θα αφήσουν μόνο τα χέρια σου ελεύθερα, αλλά και το οπτικό σου πεδίο. Αντί να κοιτάς μέσα από μια οθόνη ή μέσω φακών, απλά ακολουθείς τη δράση, όπως ακριβώς κάνει και η κάμερα. Εάν παρατηρήσεις κάτι με την περιφερειακή όραση που θα τραβήξει την προσοχή σου, απλά στρέφεις το κεφάλι σου και η κάμερα θα συλλάβει τη δράση.

Συνεχόμενο focus

Μια action camera δεν θα άξιζε και πολλά, εφόσον θα έπρεπε συνεχώς να ρυθμίζεις το focus. Αυτό λοιπόν που κάνουν οι σύγχρονες κάμερες είναι να εστιάζουν συνεχώς, ώστε όλα όσα βλέπει το μάτι να εμφανίζονται καθαρά και κρυστάλλινα.

Ψηφιακή ευκολία

Οι action κάμερες αποθηκεύουν το υλικό που τραβάς ψηφιακά, οπότε είναι εύκολο να το επεξεργαστείς και να το μοιραστείς με άλλους. Απλά τη συνδέεις στον υπολογιστή σου με καλώδιο ή βγάζεις την κάρτα αποθήκευσης από τη θέση της και τη συνδέεις στο laptop σου. Στη συνέχεια, απλά μπορείς να ανεβάσεις το υλικό σου στο YouTube ή στα social media της προτίμησής σου, για να τα μοιραστείς με τους άλλους.