16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Κάνε ένα karaoke πάρτι… στο Zoom

Κάνε ένα karaoke πάρτι… στο Zoom
Σου αρέσει το karaoke, αλλά δεν θέλεις να καλέσεις δεκάδες φίλους στο σπίτι για ευνόητους λόγους; Τώρα μπορείς να διοργανώσεις το δικό σου επιτυχημένο karaoke πάρτι μέσω Zoom και είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι.

Το karaoke έχει πολλούς φίλους. Και αν πιστεύεις πως πρέπει να είσαι… Παβαρότι για να τραγουδήσεις, τότε κάνεις μεγάλο λάθος! Για την ακρίβεια, δεδομένου πως όλα γίνονται για διασκέδαση, τα μεγάλα γέλια γίνονται όταν είσαι παράφωνος!

Το πρόβλημα με το karaoke είναι το ότι πρέπει να μαζέψεις κόσμο σε κάποιο χώρο, για να το κάνεις με επιτυχία, κάτι που στις μέρες μας δεν είναι ούτε ιδιαιτέρως εφικτό, ούτε και πολύ σωστό. Γι’ αυτό και σου έχουμε τη λύση: karaoke party εξ αποστάσεως!

Λοιπόν, αυτό που θα χρειαστείς για να οργανώσεις το δικό σου remote karaoke party είναι… τα εξής δύο πράγματα (πέρα από έναν υπολογιστή και webcam και, ίσως, ένα μικρόφωνο): το Zoom (ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα βιντεο-διασκέψεων όπως το Google Hangouts ή το Microsoft Teams) και το Watch2Gether.

Στο Watch2Gether θα μαζέψεις τα τραγούδια που θες να παίξουν. Καλό θα είναι, βέβαια, να προνοήσεις και να ρωτήσεις τους υπόλοιπους της παρέας για το ποια τραγούδια θέλουν να ερμηνεύσουν, έτσι ώστε να γλυτώσεις χρόνο και να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή. Ρώτα, λοιπόν, από πριν και ζήτα να σου δώσουν μια λίστα ο καθένας με τα τραγούδια που θέλει. Έτσι θα έχεις όλο το χρόνο να ψάξεις και να τα βρεις.

Που θα τα βρεις; Μα… στο YouTube, βέβαια! Το YouTube έχει πάρα πολλά βίντεο, τα οποία είναι φτιαγμένα για karaoke. Όμως καλό θα είναι να τα δοκιμάσεις και να τα δεις να παίζουν – πολλά από αυτά είναι ερασιτεχνικά βίντεο, τα οποία είτε δεν έχουν μόνο τη μουσική αλλά το κανονικό κομμάτι με τη φωνή του τραγουδιστή, ενώ άλλα δεν έχουν στίχους. Αυτός είναι και ο δεύτερος λόγος που θα πρέπει να κάτσεις να φτιάξεις τη λίστα με τα τραγούδια από πριν.

Καλό θα είναι, επίσης, να ενεργοποιήσεις το moderation στο Watch2Gether για το Selected Video, Player και Playlists, ώστε να μπορείς μόνο εσύ να αλλάζεις τη σειρά των κομματιών και να σταματάς το βίντεο που παίζει – για να μη μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες να τα κάνουν… μαντάρα. Επίσης θα πρέπει να παίρνεις την πρωτοβουλία και να κάνεις mute όλα τα άλλα μικρόφωνα, ώστε να ακούγεται μόνο ο επίδοξος Bon Jovi και όχι η… πάρλα των υπολοίπων.

Και μην ξεχνάς: κανένας δεν περιμένει να ακούσει εκτελέσεις επιπέδου Μαρία Κάλλας στο karaoke. Όλα γίνονται για να κάνουμε πλάκα και να γελάσουμε αναμεταξύ μας. Αν θέλαμε να ακούσουμε καλές εκτελέσεις, θα παίρναμε κανονικούς τραγουδιστές. Λοιπόν, άσε τις ντροπές στην άκρη και πιάσε το μικρόφωνο! Και αποδέξου το: όλοι θα γελάσουν με τη φωνή σου, όπως κι εσύ με τις φωνές των άλλων!