6
Πολιτισμός

Κάνε τη selfie σου, έργο τέχνης

Κάνε τη selfie σου, έργο τέχνης
Το πασίγνωστο Google Arts & Culture app, σου δίνει πλέον τη δυνατότητα να μετατρέψεις τις φωτογραφίες που τραβάς από την κάμερά σου σε ένα έργο τέχνης και μάλιστα γνωστών ζωγράφων.

Στην αρχή, υπήρχαν τα εξειδικευμένα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, όπως το Photoshop ή το PaintShop Pro, τα οποία το έκαναν. Έπειτα ήρθαν τα apps όπως το Prism, τα οποία το έκαναν πιο εύκολο. Τώρα ήρθε η σειρά του Google Arts & Culture!

Δεν έχεις καταλάβει ακόμη για τι πράγμα μιλάμε; Μα… για τη δυνατότητα να πάρεις μια οποιαδήποτε κανονική φωτογραφία και να τη μετατρέψεις σε κάτι που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής ή με έργο τέχνης κάποιου σουρεαλιστή ζωγράφου!

Οι περισσότεροι διάσημοι καλλιτέχνες έχουν ένα δικό τους, ιδιαίτερο, στυλ ή μια τεχνοτροπία που ξεχωρίζει. Για παράδειγμα, ο Salvador Dali, ο Picasso με τις περιόδους του, ο Vincent van Gogh ή, γιατί όχι, και ο Andy Warhol. Η Google με το app του Arts & Culture τώρα σου επιτρέπει να εφαρμόσεις τις τεχνοτροπίες γνωστών καλλιτεχνών στις δικές σου φωτογραφίες!

Για να το δοκιμάσεις, αφού ανοίξεις το app Arts & Culture, δεν έχεις παρά να πατήσεις στο μενού της κάμερας στο κάτω μέρος του app και να επιλέξεις Art Transfer. Αφού τραβήξεις τη φωτογραφία (ή αφού επιλέξεις κάποια που υπάρχει ήδη), μπορείς να διαλέξεις από τα δεκάδες έργα τέχνης που είναι διαθέσιμα, ώστε να μεταφέρεις το στυλ στη δική σου εικόνα. Και μάλιστα, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετατροπή της εικόνας σου σε έργο τέχνης, το app θα σου παρουσιάσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το στυλ ή την τεχνοτροπία που επέλεξες, αν έχεις περιέργεια και θες να μάθεις περισσότερα.

Η Google ήδη συνεργάζεται με δεκάδες μουσεία και γκαλερί από όλο τον κόσμο μέσω του προγράμματος Arts & Culture. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, είναι σε θέση να προσφέρει τεχνοτροπίες καλλιτεχνών όπως ο van Gogh, η Frida Kahlo, ο Edvard Munch ή ακόμη και ο μεγάλος Leonardo da Vinci!

Στο υπόβαθρο αυτής της διασκεδαστικής λειτουργίας βρίσκεται – τι άλλο – ένα αλγοριθμικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Google! Το Art Transfer δεν κάνει απλή συνένωση της φωτογραφίας σου με κάποια έτοιμη σύνθεση της τεχνοτροπίας που επέλεξες· αντιθέτως, παράγει μια μοναδική αλγοριθμική ανακατασκευή της φωτογραφίας σου, με βάση την τεχνοτροπία που διάλεξες. Και μάλιστα, αυτό γίνεται στη συσκευή σου, χωρίς τη μεταφορά της φωτογραφίας σου στο cloud.

Αν έχεις περιέργεια να δεις τι μπορείς να κάνεις, κατέβασε το app για iOS ή Android και… δημιούργησε!