7
Τεχνολογία

Κάνε το tablet σου δεύτερη οθόνη

Κάνε το tablet σου δεύτερη οθόνη
Μια εκπληκτική εφαρμογή μετατρέπει το iPad, ή το iPhone σου σε δεύτερη οθόνη για τον Mac ή το PC. Αυτό θα πει ευκολία.

Το tablet δεν προορίζεται για χρήση στο γραφείο, αλλά για πιο… χαλαρές καταστάσεις, όταν ξεκουράζεσαι στον καναπέ για παράδειγμα, ή όταν ταξιδεύεις. Γιατί όμως να μην το αξιοποιήσεις όταν βρίσκεσαι στον υπολογιστή σου; Όχι όμως ανεξάρτητα, αλλά παράλληλα. Σκέψου το εξής: Ένα tablet έχει μια αρκετά μεγάλη οθόνη την οποία θα μπορούσες να κάνεις προέκταση του desktop σου ως δεύτερη οθόνη. Γιατί να το κάνεις αυτό; Διότι, απλούστατα μία οθόνη στο PC σου ποτέ δεν φτάνει, όσο μεγάλη κι αν είναι. Μπορείς να δουλεύεις στην κανονική οθόνη και να έχεις ένα βίντεο να παίζει στην δεύτερη, ή να παίζεις ένα παιχνίδι στη μεγάλη και στη δεύτερη να έχεις ένα παράθυρο του messenger και να μιλάς με τους φίλους ή τους συνεργάτες σου.

Και μην ξεχνάς ότι για laptop τελευταίας τεχνολογίας μπορείς να επισκεφτείς ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Στην πράξη

Μια πολύ έξυπνη ιδέα για να μετατρέψεις το iPad σου σε δεύτερη οθόνη για το PC ή τον Mac σου είναι το Duet (www.duetdisplay.com). Πρόκειται για ένα app το οποίο θα πρέπει να κατεβάσεις τόσο στον υπολογιστή, όσο και στο iPad. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο πραγματοποιείται μέσω του καλωδίου lightning ή του παλαιότερου 30-pin το οποίο θα συνδέσεις μέσω USB στον υπολογιστή. Εάν αναρωτιέσαι γιατί δεν υποστηρίζεται Wi-Fi ξανασκέψου το, διότι παρόμοιες εφαρμογές που χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία παρουσιάζουν αρκετά μεγάλο lag, ενώ το Duet έχει ουσιαστικά μηδενική καθυστέρηση στην απόκριση. Με το που θα συνδέσεις τις δύο συσκευές, το iPad θα… ξεχάσει για λίγο το iOS και θα ξεκινήσει να λειτουργεί ως «σκέτο» monitor. Μπορείς να επεκτείνεις το desktop του υπολογιστή σου, να μετακινείς παράθυρα από τη μια οθόνη στην άλλη, ή να έχεις μόνιμα μια εφαρμογή στην οθόνη του iPad σε full screen. Το εκπληκτικό είναι ότι εάν έχεις το iPad Pro, χρησιμοποιείται κανονικά το εξωτερικό πληκτρολόγιό του, ενώ μπορεί να αξιοποιήσεις και τις λειτουργίες αφής είτε σε Mac, είτε σε Windows.

Η εφαρμογή υποστηρίζει υπολογιστές με OS X 10.9 ή ανώτερο, Windows 7 και μεταγενέστερα, καθώς και iOS 7.0 και νεότερο, συμπεριλαμβανομένων iPad και iPhone.