80
COSMOTE Tips

Καλύτερη ποιότητα στον αέρα και λιγότερος θόρυβος

Καλύτερη ποιότητα στον αέρα και λιγότερος θόρυβος
Οι σύγχρονες πόλεις είναι μολυσμένες και θορυβώδεις. Η τεχνολογία έρχεται να βοηθήσει στον έλεγχο της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε, όπως επίσης και να μειώσει τη ηχορύπανση.

Η περιβαλλοντική διαχείριση μπορεί να είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, ανεξάρτητα από το ρόλο που διαδραματίζει ο δήμος στη διαδικασία. Οι σύγχρονες λύσεις μέτρησης της ποιότητας του αέρα και του θορύβου αξιοποιούν λογισμικό που βασίζεται στο cloud με αποτέλεσμα να κάνουν τη διαδικασία παρακολούθησης και ανάλυσης ευκολότερη και λιγότερο χρονοβόρα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό τα στοιχεία που συλλέγονται να είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο κοινό με απλό και κατανοητό τρόπο.

Μια εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτό είναι η Sonitus Systems με έδρα την Ιρλανδία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 για να βοηθήσει τις ομάδες μηχανικών να αυτοματοποιήσουν τις εργασίες περιβαλλοντικής παρακολούθησης. Ο πρώτος μας πελάτης χρειάστηκε να παρακολουθεί τα επίπεδα θορύβου σε μια ολόκληρη πόλη με μια ομάδα μόλις δύο ατόμων. Από τότε η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οργάνων παρακολούθησης στην αγορά.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, σκοπός της είναι να γίνει η μεγαλύτερη στον κλάδο, επιτρέποντας τους πελάτες της να παρακολουθούν και να κατανοούν αυτόματα τις περιβαλλοντικές εκπομπές τους. Η εταιρεία ειδικεύεται στον κλάδο της βιομηχανίας, των κατασκευών και βεβαίως της έξυπνης πόλης προσφέροντας δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης μέσω cloud και συνεχή υποστήριξη.

Θόρυβος: EM2030

Το EM2030 προορίζεται για χρήση σε σημεία όπου απαιτούνται αξιόπιστες μετρήσεις με την ελάχιστη προσπάθεια. Το σύστημα λειτουργεί εντελώς αυτόνομα με την παρακολούθηση και τις μετρήσεις να ανεβαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα αναφορών.

Το κιτ EM2030 αποτελείται από ανθεκτική μονάδα μέτρησης, εξωτερικό μικρόφωνο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, βάση στήριξης μικροφώνου με καλώδιο και παροχή ρεύματος. Διατίθενται επίσης επιλογές τροφοδοσίας μπαταριών.

Η ρύθμιση και η διαμόρφωση του συστήματος γίνεται μέσω Wi-Fi και είναι ιδανικό για εφαρμογές όπου η πρόσβαση ή η ασφάλεια αποτελούν πρόβλημα, όπως εργοτάξια, βιομηχανικές ή οδικές εγκαταστάσεις.

Ποιότητα αέρα: DM30 Dustsens

Η συσκευή ελέγχου της ποιότητας του αέρα Dustsens είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης σωματιδίων που μετρά τους δείκτες PM10, PM2.5 και PM1.

Το DM30 έχει σχεδιαστεί για συνεχή παρακολούθηση των επιπέδων σκόνης σε οποιοδήποτε χώρο, σε όλες τις συνθήκες. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές όπου η απλή λειτουργία και η αξιοπιστία είναι καθοριστικής σημασίας.

Το DM30 επικοινωνεί με την πλατφόρμα Sonitus Cloud, παρέχοντας απομακρυσμένους και αυτοματοποιημένους ελέγχους συμμόρφωσης για σκόνη και σωματίδια.

Η ισχύς των δεδομένων

Το Sonitus Cloud είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα αναφοράς της Sonitus Systems που επιτρέπει στους πελάτες της να αυτοματοποιούν τους ελέγχους περιβαλλοντικής συμμόρφωσης. Το σύστημα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email και SMS όταν υπάρχει μια κατάσταση που πρέπει να γνωρίζουν.

Επιπλέον, μέσω των ενσωματωμένων εργαλείων και προτύπων οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένους δημόσιους ιστότοπους για να μοιράζουν τα δεδομένα παρακολούθησης με τους πολίτες. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για έργα έξυπνων πόλεων και εκπαιδευτικά προγράμματα.