4
Υγεία & Fitness

Καρδιογράφημα στο σπίτι; Κι όμως γίνεται

Καρδιογράφημα στο σπίτι; Κι όμως γίνεται
Οι έξυπνες συσκευές έχουν μπει στο χώρο της υγείας. Το Wiwe είναι ένας αξιόπιστος ηλεκτροκαρδιογράφος που μπορείς να χρησιμοποιείς στο σπίτι σου ανά πάσα στιγμή.

Το Wiwe είναι η λύση σε ένα πρόβλημα που απειλεί όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκδηλώνουν καρδιακή προσβολή, με τα 5 εκατομμύρια να μην επιβιώνουν. Ξαφνικά καρδιακά επεισόδια επηρεάζουν 430.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με μόλις 10% ποσοστό επιβίωσης. Ακόμη και η απλή αρρυθμία προσβάλει το 3% του πληθυσμού. Κι όμως, οι 3 στους 4 θανάτους θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τακτικά καρδιογραφήματα και, προφανώς, αλλαγή στον τρόπο ζωής.

Πως μπορείς να κάνεις τακτικά καρδιογραφήματα, ειδικά όταν δεν έχεις παρατηρήσει συμπτώματα;

Το Wiwe είναι η συσκευή που αναλαμβάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Είναι μια συσκευή ECG (ηλεκτροκαρδιογράφος) η οποία έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει ακόμη και σε απλούς ανθρώπους να πάρουν μια πρώτη μέτρηση της καρδιακής λειτουργίας.

Η εταιρεία αναφέρει πως οι έξυπνοι αλγόριθμοι της συσκευής έχουν ακρίβεια 98,96% σε ανίχνευση μη τυπικών μετρήσεων και στον εντοπισμό της κολπικής μαρμαρυγής. Για την εξειδίκευση, το ποσοστό είναι 99,59%, το οποίο αφορά το πόση ακρίβεια έχει ο αλγόριθμος στον εντοπισμό υγιών δειγμάτων. Η Sanatmetal, η εταιρεία που παράγει το Wiwe, συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών και το Harvard των ΗΠΑ, όπου σκοπεύει να συνδέσει το Wiwe σε ένα σύστημα cloud, με απώτερο σκοπό να μπορεί να προβλέψει καρδιακή προσβολή μερικές ημέρες προτού αυτή εκδηλωθεί.

Ήδη το Wiwe χρησιμοποιείται ευρέως και έχει πολλές επιτυχείς ανιχνεύσεις στο ενεργητικό του, επιβεβαιωμένες από κλινικές μελέτες.

Το Wiwe συνοδεύεται από app για iOS και για Android, η οποία διατίθεται δωρεάν και προβάλλει τις μετρήσεις στην οθόνη του smartphone. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Wiwe είναι η φορητότητα: όπου κι αν βρίσκεσαι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή και να κάνεις εξέταση, να εξάγεις αποτελέσματα και να τα στείλεις στον γιατρό σου μέσω e-mail, άμεσα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρόνος είναι πολύτιμος και κάθε δευτερόλεπτο μετράει.