7
Τεχνολογία

Μήπως έχεις… μπλοκαριστεί και δεν το ξέρεις;

Μήπως έχεις… μπλοκαριστεί και δεν το ξέρεις;
Υπάρχει τρόπος να μάθεις εάν ένας φίλος σου στο Facebook σε έχει μπλοκάρει; Δεν είναι και τόσο εύκολο, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να το διαπιστώσεις.

Αχ αυτό το Facebook… εκεί που κάθεσαι και μετράς τις εκατοντάδες των φίλων που έχεις συλλέξει, σου περνάει από το μυαλό: «κι αν κάποιος με έχει μπλοκάρει»; Γιατί έπεσε ο αριθμός των φίλων μου από χτες το βράδυ; Τι συνέβη; Η απάντηση δεν είναι απλή, αλλά σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διαλευκάνεις την υπόθεση.

Ψάξε!

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι, απλά, να ψάξεις με το ονοματεπώνυμο. Αν κάνεις αναζήτηση για το όνομα ενός φίλου σου και αυτό εμφανιστεί, τότε κατά 99% δεν είσαι μπλοκαρισμένος. Αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να τον βλέπεις, ακόμη και έτσι, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχει στο privacy του λογαριασμού του. Αν απλά σε έχει κάνει unfriend, τότε θα μπορείς να δεις τα δημόσια posts που κάνει.

Έπειτα μπορείς να κοιτάξεις για επιπλέον ενδείξεις. Πήγαινε στο προφίλ κάποιου κοινού σας φίλου. Θεωρητικά, θα μπορείς να δεις και τον «τέως» φίλο στη λίστα των φίλων του. Αν όχι, τότε μπορεί όντως να είσαι μπλοκαρισμένος. Από την άλλη, ίσως έχει απενεργοποιήσει εντελώς το λογαριασμό του. Αλλά θα επανέλθουμε σε αυτό.

Μηνύματα!

Ένα άλλο κόλπο είναι να τσεκάρεις τα μηνύματα. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει πως έχεις επικοινωνήσει στο παρελθόν με το εν λόγω άτομο. Αν δεν έχεις ανταλλάξει κουβέντα, τότε… τότε δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι περαιτέρω.

Εάν θυμάσαι κάποιο «like» ή σχόλιο του ατόμου αυτού στο προφίλ σου ή σε κάποιο post κοινού φίλου, αυτό θα βοηθήσει. Αυτά τα μηνύματα θα πρέπει να είναι ορατά, ανεξαρτήτως του αν είστε φίλοι ή όχι. Όμως, αν είσαι μπλοκαρισμένος, τότε δεν θα εμφανίζεται φωτογραφία προφίλ στο post του, ενώ και το όνομα ίσως είναι μη ορατό.

Επίσης μπορείς να δεις τις συνομιλίες σας στο messenger του Facebook. Άνοιξε το site του Messenger και βρες τη συνομιλία σας. Αν βλέπεις φωτογραφία προφίλ αλλά δε μπορείς να κάνεις κλικ στο όνομα για να πας στο προφίλ, τότε είσαι «unfriend» και «block». Αν δε βλέπεις ούτε φωτογραφία προφίλ αλλά ούτε και όνομα, παρά μόνο «Facebook User», τότε μάλλον ο φίλος σου διέγραψε τα πάντα!

Η τελευταία μας συμβουλή: είτε ένας φίλος σε έκανε unfriend είτε block και είναι πραγματικός σου φίλος, μίλα μαζί του και ξεκαθάρισε τα πράγματα. Εάν είναι απλά ένας «φίλος» που γνώρισες μέσω Facebook στην πραγματικότητα δεν έχει και τόση σημασία, έτσι δεν είναι;