7
Τεχνολογία

Μήπως το e-mail σου γέμισε; Άδειασέ το λοιπόν…

Μήπως το e-mail σου γέμισε; Άδειασέ το λοιπόν…
Πώς να εντοπίσεις τα μηνύματα που έχουν μεγάλα επισυναπτόμενα αρχεία που καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο e-mail σου.

Ακόμα και στη σημερινή εποχή των άπειρων υπηρεσιών cloud με τα δεκάδες Gigabytes κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αδειάσεις το mailbox σου. Μιλάμε προφανώς για τις δωρεάν υπηρεσίες Web mail, μια και οι clients στον υπολογιστή δεν γεμίζουν ποτέ.

Αν αναρωτιέσαι γιατί να σε νοιάζει ο χώρος, από τη στιγμή που η Google σου δίνει δωρεάν πολλά gigabytes, θα σου θυμίσουμε πως ο χώρος αυτός είναι κοινός, τόσο για το Gmail, όσο και για το Drive και το Photos. Αν το ένα πιάνει πολύ χώρο, μειώνει τον διαθέσιμο χώρο για τα άλλα.

Το καίριο ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: μπορώ να εντοπίσω ποια είναι αυτά τα e-mails που έχουν μεγάλο μέγεθος; Ναι, μπορείς! Απλά πρέπει να ξέρεις τον τρόπο να τα ψάχνεις.

Αν πας στη μπάρα αναζήτησης του Gmail, είτε είσαι σε υπολογιστή είτε στο app του smartphone, και γράψεις has:attachment larger:10MB θα δεις να εμφανίζονται όλα τα e-mails τα οποία έχεις λάβει και τα οποία έχουν επισυναπτόμενο αρχείο μεγαλύτερο από 10MB.

Επομένως, αν θες να αδειάσεις το mailbox σου και να κερδίσεις μερικά (ή και πολλά) megabytes, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις να σβήνεις όλα αυτά τα e-mails τα οποία σου τρώνε το χώρο. Και βέβαια, αφού τα διαγράψεις, μην ξεχάσεις να ανοίξεις τον φάκελο Trash και να τον αδειάσεις κι αυτόν!