8
Ψυχαγωγία

Μουσική στο κινητό: ξέρεις τα καλύτερα apps;

Μουσική στο κινητό: ξέρεις τα καλύτερα apps;
Ποια είναι τα καλύτερα apps για να απολαμβάνεις μουσική από το smartphone σου; Σου τα παρουσιάζουμε!

Μπορείς να διανοηθείς πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος μας μέσα σε… 13 χρόνια; Πριν από 13 χρόνια (ή και λιγότερα για αρκετούς), στην τσέπη σου είχες ένα κινητό, ένα mp3 player και, κάποιοι πιο πολυάσχολοι, ένα Blackberry ή άλλη συσκευή για μηνύματα και e-mails. Όπως είχε πει ο Steve Jobs, πριν 13 χρόνια, στην παρουσίαση του πρώτου iPhone το οποίο οριοθέτησε τη νέα κατηγορία των smartphones και άλλαξε τον κόσμο, «σας παρουσιάζουμε τρεις επαναστατικές συσκευές: ένα [mp3 player], ένα τηλέφωνο, και μια συσκευή ιντερνετικής επικοινωνίας – το πιάσατε; Δεν είναι τρεις συσκευές, είναι μία! Και σήμερα η Apple θα επανεφεύρει το κινητό τηλέφωνο!».

Πλέον τα mp3 players έχουν εκλείψει, μιας και τα smartphones τα κάνουν όλα και συμφέρουν! Τώρα, ο «γλυκός πονοκέφαλος» που έχουμε είναι ποιο app είναι το καλύτερο!

Για να μην ψάχνεις και… ψάχνεσαι, τσεκάραμε τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή apps και σου λέμε ποια είναι τα καλύτερα για να ακούς μουσική.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Λοιπόν, υπάρχει το YouTube Music της Google, το Apple Music, αλλά και το Spotify. Και τα τρία είναι κορυφαία apps, έχουν πολλές λειτουργίες, δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα απλά αυτά τα ξέρουν όλοι. Σχεδόν όλα τα smartphones που κυκλοφορούν έρχονται με τουλάχιστον ένα εξ αυτών προεγκατεστημένο. Και σχεδόν σίγουρα έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο. Ας δούμε λοιπόν τι άλλο υπάρχει εκεί έξω…

Tidal

Επίσης σχετικά γνωστή υπηρεσία, το Tidal εστιάζει στην υψηλή ποιότητα της μουσικής που προσφέρει, και αυτός είναι ο κύριος λόγος που το διαλέγουν έναντι των άλλων. Στην ακριβότερη συνδρομή παίρνεις άψογη μουσική ποιότητας CD, χωρίς απώλειες. Διαθέτει όλα τα καλούδια των ανταγωνιστών του, όπως αναπαραγωγή offline και έξυπνες προτάσεις, ενώ καταφέρνει και μαζεύει και αρκετές αποκλειστικότητες… για όσο μείνουν αποκλειστικότητες.
Android
iOS

Cs Music Player

Θέλεις ένα μελετημένο και ωραίο app, με έξυπνες λειτουργίες; Το Cs ίσως είναι αυτό που ψάχνεις αν έχεις iPhone. Μπορεί και οργανώνει έξυπνα τα playlists σου, μπορείς να ομαδοποιήσεις κομμάτια μέσω πολλών παραμέτρων, ενώ χρησιμοποιεί τα γνωστά swipe left/right για να καταλάβει τι θες να ακούσεις μετά. Μάλιστα, συνεργάζεται και με το iTunes, ώστε να έχεις πρόσβαση στα τραγούδια που έχεις αγοράσει από το Apple Music.
iOS

Black Player

Όπως λέει το όνομά του, εδώ έχουμε ένα player. Δεν συνδέεται με κάποια υπηρεσία, απλά είναι ίσως το καλύτερο app για να παίξει τα τραγούδια που έχεις αποθηκευμένα στο smartphone σου. Δεν περιορίζεται απλά στο shuffle, αλλά σου επιτρέπει να ακούσεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Και έρχεται με μπόλικα έξτρα, αλλά είναι μόνο για Android.

DoubleTwist

Αν δεν θέλεις συνδρομές αλλά έχεις τα δικά σου mp3, τότε το DoubleTwist ίσως είναι αυτό που θες. Είναι ένα cloud player, το οποίο μπορεί να κάνει stream από το Dropbox, το Google Drive και το OneDrive, υπάρχει ως πρόγραμμα για PC και Mac για να συγχρονίζεις τις βιβλιοθήκες από το iTunes, αλλά και για Android. Μάλιστα, ως player είναι εντυπωσιακό. Η πλοήγηση στα τραγούδια που έχεις είναι απλή και γρήγορη, διαθέτει equalizer, ενώ μπορεί να συνδεθεί και με podcasts αλλά και on-line ραδιόφωνο!
Διατίθεται και αυτό μόνο για Android.

Ecoute

Άλλο ένα app ειδικά για iPhones, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το αγαπημένο σου player. Συνεργάζεται με το iTunes και αναλαμβάνει την αναπαραγωγή, ανεβάζοντας και τα κατάλληλα δεδομένα στο iTunes. Ο λόγος που θα το επιλέξεις; Η σχεδίαση! Είναι τόσο όμορφο που δε θα πιστεύεις πως δεν το σχεδίασε ο ίδιος ο Steve Jobs!