8
Ψυχαγωγία

Μπες μέσα στο Star Wars

Μπες μέσα στο Star Wars
Η LucasFilm έχει ετοιμάσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία VR gaming και σε βάζει κυριολεκτικά μέσα στο Star Wars.

Το επόμενο επεισόδιο του ατελείωτου, όπως φαίνεται, franchise που δημιούργησε ο George Lucas βγήκε στις αίθουσες στα μέσα Δεκεμβρίου 2017 σπάζοντας ταμεία. Ωστόσο, η Disney δεν πρόκειται να αρκεστεί στις συγκεκριμένες ταινίες, αφού ένα από τα πράγματα που ξέρει να κάνει πολύ καλά είναι τα ψυχαγωγικά θεματικά πάρκα. Εκτός από τους κλασσικούς ήρωες των κινουμένων σχεδίων, τα νέα θεματικά πάρκα της Disney, θα έχουν θέμα – τι άλλο; – το Star Wars και μάλιστα θα αξιοποιήσουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία που υπάρχει σήμερα στο χώρο της διασκέδασης και των video games. Έτσι, η Disney, δεν θα φτιάξει απλά ένα θεματικό πάρκο, αλλά ένα εικονικό θεματικό πάρκο. Δεν πρόκειται απλά ένα παιχνίδι, αλλά για μια εντελώς διαφορετική εμπειρία που βάζει τον παίκτη μέσα στο Star Wars, αξιοποιώντας την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.

Δύο στις ΗΠΑ, ένα στο Λονδίνο

Πιο συγκεκριμένα, η Disney σε συνεργασία με την εταιρία The Void δημιούργησαν δύο θεματικά πάρκα Star Wars που βρίσκονται στην Disneyland στο Anaheim της California και τη Disney World στο Orlando της Florida και ένα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Westfield του Λονδίνου. Η virtual εμπειρία ονομάζεται «Secrets of the Empire». Οι επισκέπτες μπαίνουν σε έναν ειδικά κατασκευασμένο χώρο, ανάλογα με τον εικονικό χώρο που θα βρίσκονται κάθε φορά και θα παίζουν το ρόλο τεσσάρων μαχητών της επανάστασης μεταμφιεσμένων ως Stormtroopers.

Οι επισκέπτες θα φορούν ειδικά VR headsets, αλλά και backpacks, κάνοντας το όλο σύστημα ασύρματο και απεξαρτημένο από καλώδια και συνδέσεις με υπολογιστές και κονσόλες, όπως συμβαίνει με τα συνηθισμένα οικιακά VR συστήματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα «δωμάτια» δεν είναι απλά εικονικά, αλλά και πραγματικά ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι τα αντικείμενα με τα οποία αλληλεπιδρά ο χρήστης υπάρχουν και στην πραγματικότητα, ούτως ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο αληθοφανής. Για παράδειγμα όταν χρειαστεί να ανοίξει κάποιος μια πόρτα ή να καθίσει σε μια καρέκλα θα το κάνει και στην πραγματικότητα, αφού η πόρτα και η καρέκλα θα υπάρχουν όντως εκεί, αν και ο φουτουριστικός σχεδιασμός θα υπάρχει μόνο στον εικονικό κόσμο.

Οι παίκτες θα έχουν τη βοήθεια ενός droid, ενώ με τη βοήθεια των blasters τους θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια, να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους για να βοηθήσουν την επανάσταση ενάντια στην αυτοκρατορία.

Πόσο κοστίζει

Για να κλείσεις εισιτήρια για να επισκεφθείς το Star Wars: Secrets Of The Empire θα πρέπει να πας στο https://www.thevoid.com/dimensions/starwars/secretsoftheempire/. Στις ΗΠΑ τα εισιτήρια κοστίζουν $30 κατ’ άτομο, ενώ στο Λονδίνο £32,5. Εάν σκοπεύεις να επισκεφθείς το Λονδίνο και είσαι φανατικός του Star Wars αξίζει σίγουρα τον κόπο!