8
Ψυχαγωγία

Μπες μέσα στο YouTube με VR

Μπες μέσα στο YouTube με VR
Εάν έχεις ένα VR headset, μπορείς να απολαύσεις βίντεο εικονικής πραγματικότητας. Το YouTube έγινε VR.

Η εικονική πραγματικότητα (VR) έχει «εισβάλει» στη σύγχρονη ζωή και συνεχώς κερδίζει έδαφος, καθώς με την πάροδο του χρόνου ενσωματώνεται σε περισσότερες εφαρμογές της καθημερινότητάς μας. Από το κόσμο του VR δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει η Google που με την παρουσίαση του YouTube VR app που είναι πλέον διαθέσιμο στο Play Store, έδειξε το ενδιαφέρον και την ενασχόλησή της με το πεδίο του Virtual Reality.

Με την εφαρμογή αυτή, όλα τα βίντεο που βρίσκει κανείς στο YouTube, μπορούν να εμφανιστούν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας με τη βοήθεια ενός Google Cardboard ή οποιουδήποτε άλλου VR Headset που λειτουργεί μαζί με smartphone, ενώ κάνει το περιβάλλον χρήσης του YouTube τρισδιάστατο βάζοντάς το για τα καλά στην VR εποχή. Έτσι οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να περιηγηθούν σε έναν εικονικό κόσμο με τη δράση να συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους.

Η εμπειρία θέασης του YouTube σε εικονικό περιβάλλον είναι διαθέσιμη για όσους έχουν smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία Google Daydream View, ενώ η εταιρεία δεν αποκλείει να δώσει τη δυνατότητα χρήσης του εν λόγω interface και σε άλλες συσκευές. Μέσα από την Android εφαρμογή μπορεί να βλέπει κανείς βίντεο είτε είναι γυρισμένα σε 360 μοίρες, είτε όχι.

Επιπλέον μέσα από μία επιλογή στην εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να δει σε theater mode τα βίντεο που επιθυμεί να μετατρέψει και να απολαύσει μέσα σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Σε πρώτη φάση τη δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής έχουν οι κάτοχοι του Google Pixel και Pixel XL, αλλά σύντομα θα μπορεί να τη χρησιμοποιούν και άλλες συσκευές.

Παράλληλα καθώς το YouTube υποστηρίζει και 3D βίντεο, φορώντας τo headset προβάλλεται διαφορετική εικόνα στο κάθε μάτι του χρήστη, γεγονός που του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται την αίσθηση του βάθους, καθώς ξεχωρίζει ανάμεσα σε κοντινά και μακρινά αντικείμενα. Με τον τρόπο αυτό τα βίντεο καθίστανται αρκετά αληθοφανή. Το μειονέκτημα αυτής της λειτουργίας είναι ότι εφόσον η οθόνη χωρίζεται στη μέση, μειώνεται η ανάλυση και η ευκρίνεια της εικόνας. Πρόκειται λοιπόν για μία από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι αισθητή η διαφορά ανάμεσα σε οθόνες QHD και οθόνες με χαμηλότερη ανάλυση.

Για να προβληθεί ένα βίντεο ως 3D θα πρέπει και να έχει γυριστεί με αυτό τον τρόπο. Για όσα βίντεο δεν είναι γυρισμένα σε 3D, υπάρχει το Cardboard Mode το οποίο προσομοιώνει την εμπειρία παρακολούθησης στο σινεμά. Οι παραπάνω αναβαθμίσεις καθιστούν πιο «ζωντανή» την παρακολούθηση βίντεο, προσφέρουν επιπλέον περιεχόμενο στους κατόχους του Cardboard και δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία και άλλων VR βίντεο.

Δες το βίντεο κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα: