8
Ψυχαγωγία

Ξεφορτώσου το ενοχλητικό φόντο

Ξεφορτώσου το ενοχλητικό φόντο
Εύκολοι τρόποι να βγάλεις το ενοχλητικό φόντο από μια φωτογραφία, χωρίς να χρησιμοποιήσεις ένα επαγγελματικό εργαλείο επεξεργασίας εικόνας.

Είτε θες να χρησιμοποιήσεις μια φωτογραφία για εμπορικούς λόγους είτε θες να φτιάξεις μια παρουσίαση ή ένα κολλάζ, μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις το φόντο πίσω από μία φωτογραφία για να τονίσεις το κεντρικό θέμα της εικόνας ή για να αφαιρέσεις κάποιες λεπτομέρειες που αποσπούν την προσοχή του θεατή. Αντί λοιπόν να προσπαθείς με τις ώρες στο Photoshop χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, μπορείς να αφαιρέσεις το ανεπιθύμητο φόντο μέσω των παρακάτω εφαρμογών που σου προτείνουμε. Οι περισσότερες είναι δωρεάν ή αρκετά προσιτές.

ClippingMagic

Το ClippingMagic είναι ένα απλό και εύχρηστο app με το οποίο μπορείς να αφαιρέσεις το background από οποιαδήποτε εικόνα. Καθώς βρίσκεσαι στην αρχική σελίδα θα σου εμφανιστεί το κουμπί «Upload». Επίλεξέ το για να ανεβάσεις την εικόνα που θες από τον υπολογιστή σου. Όταν ανέβει η φωτογραφία θα σου εμφανιστούν δύο πλαίσια στην οθόνη σου, ένα με την εικόνα που ανέβασες στα αριστερά και ένα κενό στα δεξιά.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το πράσινο εργαλείο για να επισημάνεις το αντικείμενο της εικόνας και το κόκκινο εργαλείο για να επισημάνεις το φόντο της εικόνας. Δεν χρειάζεται να επιλέξεις με ακρίβεια κάθε άκρη του αντικειμένου, δείξε στην εφαρμογή ποιο κομμάτι της εικόνας θες να κρατήσεις και τα υπόλοιπα θα τα κάνει από μόνη της. Στη συνέχεια πάτησε την επιλογή «Review» για να ελέγξεις λεπτομερώς την εικόνα και να κάνεις αλλαγές αν χρειάζονται. Επιπλέον η εφαρμογή σου προφέρει και άλλα εργαλεία για να βελτιώσεις ακόμα περισσότερο την εικόνα σου.

FotoFuze

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο εργαλείο επεξεργασίας εικόνας που αφαιρεί το φόντο από μια φωτογραφία μέσα σε λίγα μόνο βήματα. Δημιούργησε εύκολα και γρήγορα ένα νέο άλμπουμ και ξεκίνα να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου. Μόλις ανεβάσεις τη φωτογραφία που θες, κάνε κλικ στο εργαλείο magic highlighter για να επισημάνεις το αντικείμενο που θες να διατηρήσεις στην εικόνα σου. Όταν ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία, η εφαρμογή θα σου εμφανίσει μια μικρή προεπισκόπηση και εκεί μπορείς να κάνεις τις διορθώσεις που θες. Στη συνέχεια μπορείς να πειράξεις την φωτεινότητα, την αντίθεση κλπ. Πάτησε το «Finish» και έτοιμη η φωτογραφία σου!

PhotoScissors Online

Μια online δωρεάν εφαρμογή για να αφαιρείς το φόντο από τις φωτογραφίες σου στη στιγμή! Αφού ανεβάσεις στην εφαρμογή την φωτογραφία που θες να επεξεργαστείς, θα εμφανιστούν δύο panel, ένα στα αριστερά με την εικόνα σου και ένα κενό στα δεξιά. Η εφαρμογή επίσης σε καθοδηγεί με ένα γρήγορο διαδραστικό tutorial, ιδανικό για αρχάριους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πολλές ομοιότητες με την ClippingMagic αφού και εδώ πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πράσινο εργαλείο για να επισημάνεις το αντικείμενο της εικόνας και το κόκκινο εργαλείο για να επισημάνεις το φόντο της εικόνας. Έπειτα ο αλγόριθμος της εφαρμογής αναλαμβάνει τις λεπτομέρειες. Αν κάνεις κάποιο λάθος μπορείς να πατήσεις το Undo και να επαναλάβεις τη διαδικασία. Παράλληλα, η εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να αντικαταστήσεις το φόντο της φωτογραφίας σου με μια άλλη εικόνα ή κάποιο χρώμα, να μετακινήσεις το αντικείμενο της εικόνας, να προσθέσεις εφέ σκίασης και πολλά ακόμα.