7
Τεχνολογία

Οι καλύτερες πλατφόρμες για εικονικά meetings

Οι καλύτερες πλατφόρμες για εικονικά meetings
Η εξ αποστάσεως εργασία απαιτεί τρόπους εικονικής συνάντησης με τους συνεργάτες. Εξετάζουμε τις καλύτερες πλατφόρμες για virtual meetings.

Το ψηφιακό άλμα έγινε! Χρειάστηκαν μερικές δεκαετίες αλλά και μια παγκόσμια πανδημία έτσι ώστε να αναγκαστεί η ανθρωπότητα να το πραγματοποιήσει αλλά, έστω κι έτσι, έγινε! Ενώ όλοι οι “ειδικοί” προέβλεπαν τη μετάβαση της εργασίας σε αποκεντρωμένη και ηλεκτρονική μορφή, το άδειασμα των γραφείων και την εργασία από το σπίτι του καθενός, η ανθρωπότητα φαινόταν να έχει κολλήσει σε μια απαρχαιωμένη μορφή εργασίας – και επικοινωνίας – η οποία έβρισκε χρήση μόνο σε περιπτώσεις όπου ήταν αδύνατο να γίνει αλλιώς. Τώρα όμως, πολλές εταιρείες έχουν δει τα οφέλη αυτού του μοντέλου εργασίας και τα εργαλεία που υπάρχουν γι’ αυτό είναι δεκάδες.

Μάλιστα, ενώ στην αρχή οι μεγάλοι της πληροφορικής φάνηκε να πιάνονται στον ύπνο, αντέδρασαν άμεσα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχαν έτοιμες λύσεις. Πλέον κάθε εταιρεία έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τέτοια εργαλεία για τηλεδιασκέψεις, παρουσιάσεις και events κάθε είδους, ενώ υπάρχουν και αρκετές λύσεις χωρίς κόστος, για όσους δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων, για να βρεις την ιδανική για εσένα.

Zoom

Το όνομα που σχεδόν κανείς δεν ήξερε πριν και όλοι έμαθαν αμέσως μόλις ξεκίνησε η πανδημία. Το Zoom είναι ο πρώτος διδάξας και συνέδεσε ίσως και εκατομμύρια χρήστες, εργαζόμενους, μαθητές, οικογένειες. Το Zoom κατά τη διάρκεια του lockdown άκουσε τους χρήστες του και βελτιώθηκε δραματικά, προσθέτοντας λειτουργίες και βελτιώνοντας υφιστάμενες. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 10.000 άτομα και 100 ομιλητές σε κάθε event, ενώ είναι δωρεάν για έως και 100 συμμετέχοντες.

Microsoft Teams

Η Microsoft ανέπτυξε το Teams σε χρόνο-ρεκόρ και πλέον το Teams προωθείται από την εταιρεία ως ένα από τα πιο βασικά εργαλεία της. Βρίσκεται τόσο μέσα στο Office 365 όσο και στα νέα Windows 11, στα οποία μάλιστα έχει ειδική και περίοπτη θέση στην taskbar!

Hopin

Η πλατφόρμα αυτή έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για virtual events, αλλά η σχεδίαση και η λογική του προσομοιάζουν ένα κανονικό συνέδριο, με λειτουργίες όπως roundtables, παράλληλες συνεδρίες, συνομιλίες και δικτύωση. Μάλιστα, έχει και εργαλεία για υβριδικά events, συνδυάζοντας την φυσική και την ψηφιακή παρουσία.

Big Marker

Αν θέλεις μια πλατφόρμα με όλες τις ψηφιακές ανέσεις, τη βρήκες. Με αυτό, μπορείς να φτιάξεις ειδικό microsite για το κάθε event, με το δικό του URL, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν περισσότερα για το κάθε event, να γράφονται σε λίστα αναμονής και, προφανώς, να συμμετέχουν.

Eventzilla

Το Eventzilla έρχεται με το δικό του app για παρακολούθηση, ενώ συνεργάζεται και με υπηρεσίες video streaming όπως το Zoom και το GoToWebinar. Προσφέρει, δε, και λειτουργίες αυτοματισμού και προγραμματισμού για όλα τα στάδια των events. Τέλος, το μοντέλο πληρωμής του είναι ανά συμμετέχοντα.

vFairs

Εδώ έχουμε μια λύση η οποία είναι ιδανική για μεγάλες on-line συνδιασκέψεις και εμπορικές εκθέσεις. Διαθέτει περιβάλλον 3D, είναι φιλικό σε συσκευές mobile, ενώ διαθέτει booths, green rooms και δυνατά εργαλεία για να μπορείς να υλοποιείς τις πιο ευφάνταστες παρουσιάσεις.

ClickMeeting

Σχεδιασμένο τόσο για ζωντανό βίντεο όσο και προ-εγγεγραμμένα events, το ClickMeeting λειτουργεί και συνεργάζεται εξαιρετικά τόσο με το YouTube Live όσο και με το Facebook Live, επιτρέποντάς σου να συνδυάσεις καμπάνιες social marketing με τα events σου. Βέβαια, ενσωματώνεται τέλεια και με πάμπολλα apps.