14
Πολίτης του Σήμερα

Οι νέες προσθήκες του Teams για την ψηφιακή τάξη

Οι νέες προσθήκες του Teams για την ψηφιακή τάξη
Το Microsoft Teams χρησιμοποιείται από εκατομμύρια μαθητές και χιλιάδες ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Είναι φυσικό η Microsoft να προσθέτει νέες λειτουργίες που κάνουν τα τηλεμαθήματα πιο εύκολα και παραγωγικά. Ας τις δούμε

Η νέα κατάσταση την οποία βιώνουμε εδώ και πάνω από χρόνο μπορεί να φαίνεται πως πλησιάζει σε ένα τέλος, με την έναρξη των εμβολιασμών, αλλά σίγουρα άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του πάνω σε πολλές πτυχές της ζωής μας. Βέβαια, οδήγησε και σε κινήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, όπως η μετάβαση στην ηλεκτρονική εποχή και για τις κρατικές λειτουργίες, αλλά και η εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση. Η Microsoft με το Teams ήταν από τις εταιρείες που ξεχώρισαν αυτή την περίοδο. Παρ’ ότι (ελπίζουμε πως) η δύσκολη περίοδος ανήκει στο παρελθόν, η Microsoft συνεχίζει την βελτίωση των εργαλείων της και προσθέτει συνεχώς δυνατότητες στο Teams (και όχι μόνο).

Whiteboard

Το whiteboard είναι ένα πρόσθετο για το Teams, το οποίο δίνει στη βιντεοκλήση και ένα ψηφιακό ασπροπίνακα, στον οποίο μπορεί να γράφει ο καθηγητής αλλά και όποιος άλλος θέλει (αρκεί να το επιτρέψει ο διαχειριστής της κλήσης), ακριβώς σαν να υπήρχε ένας πίνακας με μαρκαδόρους. Μπορείς να γράψεις κείμενο με το πληκτρολόγιο ή με το χέρι (με ποντίκι ή άλλη συσκευή), να προσθέσεις αυτοκόλλητα με σημειώσεις, ακόμη και εικόνες. Μπορείς να δεις το βίντεο για να καταλάβεις πως λειτουργεί. Μάλιστα, ο πίνακας είναι… ατελείωτος, δεν έχει, δηλαδή, συγκεκριμένες διαστάσεις ή όρια, ενώ για κάθε βιντεοκλήση αποθηκεύεται και μπορείς να τον ξαναδείς, ακόμη και μετά το τέλος της κλήσης.

Δες πώς λειτουργεί στο παρακάτω βίντεο:

Assignments & Grading

Μια άλλη προσθήκη, η οποία είναι φτιαγμένη ειδικά για δασκάλους και καθηγητές, είναι το Assignments & Grading. Εδώ έχουμε μια σειρά από εργαλεία των οποίων σκοπός είναι να βοηθήσουν τον εκπαιδευτικό να παρακολουθεί καλύτερα τη ροή των εργασιών που βάζει στους μαθητές, να βλέπει ποιοι επέστρεψαν τις εργασίες και πότε, να παρακολουθεί τις βαθμολογίες, να βλέπει μέσους όρους, ακόμη και να παρακολουθεί την πρόοδο κάθε μαθητή ξεχωριστά!

Δες πώς λειτουργεί στο παρακάτω βίντεο:

Η Microsoft είχε ανακοινώσει αυτές τις προσθήκες από τον Ιανουάριο, επομένως μέχρι τώρα θα πρέπει να έχουν γίνει διαθέσιμες σε όλους! Αν είσαι κι εσύ εκπαιδευτικός, είναι προσθήκες οι οποίες μπορούν να σου λύσουν τα χέρια!