4
Υγεία & Fitness

Ο προσωπικός σου διατροφολόγος

Ο προσωπικός σου διατροφολόγος
Το «Eat This Much» είναι ένας αυτόματος προγραμματιστής διατροφής. Εσύ εισάγεις πόσες θερμίδες θέλεις να φας και πόσα γεύματα και αυτό δημιουργεί ένα πρόγραμμα διατροφής. Μάλιστα, περιλαμβάνει εβδομαδιαία emails για το τι να αγοράσεις στο μανάβικο, οδηγίες μαγειρέματος και ενημερωμένα στατιστικά στοιχεία καθώς προχωράς τη διατροφή σου.

Θέλεις να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διατροφή, αλλά δεν ξέρεις από που να αρχίσεις; Μήπως πρέπει να αποφεύγεις συγκεκριμένες τροφές; Ή απλά δε μπορείς να σκεφτείς τι να φτιάξεις για φαΐ κάθε μέρα; Το Eat This Much είναι μια υπηρεσία η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις τη διατροφή σου στα επίπεδα που θέλεις και που πρέπει, απλά και εύκολα!

Πρόκειται για ένα site και app. Και καταλαβαίνεις πόσο μελετημένο και δουλεμένο είναι, από την πρώτη στιγμή. Σου ζητάει κάποιες βασικές πληροφορίες για το πόσες θερμίδες θες να φας, σε πόσα γεύματα, αλλά και τι στυλ διατροφής προτιμάς, με επιλογές μεταξύ οτιδήποτε, vegetarian, vegan, κετογονική, παλαιολιθική (κοινώς, πολύ κρέας) ή μεσογειακή! Μάλιστα, αν δεν είσαι σίγουρος για το πόσες θερμίδες χρειάζεσαι, απλά πατάς το Not sure? και θα σου βγάλει παράθυρο όπου μπορείς να βάλεις φύλο, βάρος, ύψος, ηλικία, σωματικό λίπος (χαμηλό, μέσο, υψηλό), τρόπο ζωής, να προσδιορίσεις αν θέλεις να χάσεις βάρος, να διατηρηθείς ή να χτίσεις μύες, και πατώντας το Calculate θα σου υπολογίσει αυτομάτως πόσες θερμίδες χρειάζεσαι και τι ποσά υδατανθράκων, λιπαρών και πρωτεϊνών θα πρέπει να προσλαμβάνεις κάθε μέρα. Πατώντας το Generate, θα σου προτείνει το τι θα φας μέσα στη μέρα!

Η αλήθεια είναι πως, από την πρώτη στιγμή που το δοκιμάσαμε, το Eat This Much δεν μας έβγαλε τίποτα παράξενο ως πρόταση. Όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες, η πρώτη πρόταση ήταν για πρωινό ομελέτα ασπραδιού με σπανάκι, κρεμμύδι, μανιτάρια και πιπεριές συν mug cake μπανάνα-κανέλλα, ενώ για μεσημεριανό cottage cheese με φράουλες συν μείγμα μπανάνα, αμυγδαλοβούτυρο και χουρμάδες. Η δεύτερη δοκιμή έβγαλε πρωινό ομελέτα με αυγά και τηγανιτό σαλάμι συν δύο μήλα, ενώ μεσημεριανό αγγουρο-ντοματοσαλάτα με τόνο συν αμύγδαλα. Ok, φαίνεται λίγο από το πρωινό η βορειοαμερικάνικη προέλευση του τρόπου σκέψης, μιας και στην Ελλάδα το πρωινό μας είναι καφές, αλλά οι προτάσεις είναι αρκετά καλές και εφαρμόσιμες.

Αν κατεβάσεις το app για Android ή iOS, έχεις στη διάθεσή σου και σύστημα παρακολούθησης στο κινητό σου, ενώ μπορείς να βγάλεις μέχρι και λίστα για ψώνια, ώστε να ξέρεις τι χρειάζεται να πάρεις από το σούπερ μάρκετ ή το κρεοπωλείο για όλη την εβδομάδα. Και βέβαια, θα ξέρεις τι θα φας, για να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή.