14
Πολίτης του Σήμερα

Ο ψηφιακός βοηθός σε βγάζει από τη βαρεμάρα

Ο ψηφιακός βοηθός σε βγάζει από τη βαρεμάρα
Νέες λειτουργίες στο Google Assistant προσπαθούν να βελτιώσουν το βαρετό χρόνο που περνάς μέσα στο σπίτι σου με διάφορες έξυπνες υπενθυμίσεις και περιεχόμενο.

Καθώς πηγαίνουμε ολοταχώς προς ένα νέο lock-down, η Google δείχνει πως, όλο αυτό το διάστημα, δούλευε πάνω σε διάφορες τεχνολογίες για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη, ακόμη κι αν είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε έγκλειστοι στο σπίτι μας. Η νέα λειτουργία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νέα ρουτίνα στο Google Assistant.

Σκοπός της ρουτίνας, την οποία μπορείς να παραμετροποιήσεις, είναι απλώς να σου υπενθυμίζει πως ο χρόνος περνά, καθώς δουλεύεις από το σπίτι. Για παράδειγμα, η ρουτίνα μιας συνηθισμένης εργάσιμης ημέρας θα σου υπενθυμίσει να σηκωθείς από την καρέκλα και να περπατήσεις, να πας για μια βόλτα να σε δει λίγο ο ήλιος, να πιείς ένα ποτήρι νερό, να κάνεις, τέλος πάντων, ό,τι κάνουν οι άνθρωποι σε κάποιον πλανήτη ο οποίος δεν έχει πανδημία. Όντες έγκλειστοι στα σπίτια μας, πολλοί άνθρωποι έχουμε την τάση να χάνουμε την αίσθηση του χρόνου, με αποτέλεσμα να βγάλουμε… ρίζες και απλά να καθόμαστε μέσα, ενώ στον έξω κόσμο οι μέρες περνούν και οι εποχές αλλάζουν.

Η νέα ρουτίνα έχει ήδη κυκλοφορήσει και έρχεται έτοιμη με προτεινόμενες δραστηριότητες για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας – αλλά μπορείς να τις αλλάξεις έτσι ώστε να σε εξυπηρετούν καλύτερα. Για παράδειγμα, αν έχεις κατοικίδιο μπορείς να προσθέσεις μια υπενθύμιση «Βγάλε τον Φλοξ βόλτα πριν κατουρήσει το χαλί» στις 8μμ ή «Κάνε ένα ντους» στις 10μμ.

Το Assistant θα σου «χτυπήσει» τις υπενθυμίσεις μέσα από την οθόνη ή το έξυπνο ηχείο, αλλά θα σου λέει και την ώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να έχεις πάντοτε συναίσθηση του χρόνου.

Εκτός αυτών, η Google αναγνωρίζει τη σημασία του ξυπνήματος αλλά και του ύπνου. Έτσι εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό σε όλα τα έξυπνα φωτιστικά. Αν του πεις «Hey Google, σβήσε (ή άναψε) τα φώτα μου στις τάδε η ώρα», ο Assistant θα αλλάξει το φωτισμό και θα αρχίσει να χαμηλώνει την ένταση (ή να τη δυναμώνει, αντιστοίχως) αυτομάτως. Για να ενεργοποιήσεις τη σταδιακή αύξηση του φωτισμού σε υπάρχον ξυπνητήρι, απλά πες «Ενεργοποίησε το gentle wake up». Τα φώτα σου θα αρχίσουν να δυναμώνουν σταδιακά μισή ώρα προτού χτυπήσει το ξυπνητήρι. Όλα τα προηγούμενα στα αγγλικά και υπό την προϋπόθεση ότι έχεις έξυπνες λάμπες ή/και πρίζες συμβατές με Google Assistant. Εάν δεν έχεις ρίξε μια ματιά στον ΓΕΡΜΑΝΟ.