8
Ψυχαγωγία

Παράθυρο στον κόσμο

Παράθυρο στον κόσμο
Δες τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο ρίχνοντας μια ματιά στις καλύτερες live webcams. Επισκέψου το EarthCam και δες ζωντανή εικόνα από διάσημα μέρη της Γης.

Το EarthCam είναι ένα website «όνομα και πράγμα». Είναι γεμάτο εικόνες από όλο τον κόσμο, αλλά όχι ακίνητες εικόνες, ούτε καν βίντεο, αλλά ζωντανή εικόνα από γνωστά και διάσημα μέρη του πλανήτη. Εσύ δεν χρειάζεσαι να κάνεις τίποτα, παρά να το επισκεφτείς (https://www.earthcam.com). Μια καλή σύνδεση VDSL ή fiber σαν κι αυτές της COSMOTE είναι απαραίτητη αφού υπάρχουν κάμερες με μετάδοση υψηλής ευκρίνειας και άλλες ρομποτικές που περιστρέφονται.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πούμε ότι το EarthCam δεν είναι ένα απλό site με live webcams. Τέτοια υπάρχουν πολλά. Πρόκειται για έναν οργανισμό που ιδρύθηκε το 1996 και από τότε επενδύει στην τεχνολογία μετάδοσης ζωντανής ροής βίντεο μέσω Internet. Προσφέρει τόσο hardware, δηλαδή τις κάμερες, όσο και το απαραίτητο λογισμικό σε όποιον επιθυμεί να ενσωματώσει στο website του ή να προσφέρει υπηρεσίες live video streaming. Διαθέτει εξελιγμένες τεχνολογίες μετάδοσης 4Κ, gigapixel, 360 VR feed, time-lapse κ.λπ.

Το EartCam.com είναι θα λέγαμε, μια προσφορά του οργανισμού σε όλο τον κόσμο, αφού προσφέρει δωρεάν ζωντανή εικόνα από τα πιο διάσημα μέρη του πλανήτη. Στην κεντρική σελίδα υπάρχει μια λίστα με επιλογές, όπως για παράδειγμα η διάσημη πλατεία Times Square στη Νέα Υόρκη, η οποία κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις μεταδόσεις, ενώ πιο κάτω υπάρχουν κάποιες θεματικές επιλογές για να διαλέξεις. Στο αριστερό μενού, υπάρχουν οι διαθέσιμες περιοχές, χωρισμένες ανά ήπειρο, ενώ το EarthCam TV εκπέμπει ζωντανά όλο το 24ωρο με επιλογές από όλο τον κόσμο.

Εάν πατήσεις μια εικόνα, θα εμφανιστεί σε ξεχωριστό παράθυρο το video feed με ήχο, μπορείς να αποθηκεύσεις ένα καρέ από τη ζωντανή εικόνα, ενώ τα αριστερά βελάκια σου επιτρέπουν να στρέφεις την κάμερα σε διάφορες κατευθύνσεις στην περίπτωση που είναι ρομποτική. Επειδή, μάλιστα οι κάμερες του EarthCam έχουν υψηλή ανάλυση μπορείς να κάνεις zoom in/out πατώντας αντίστοιχα τα + και -.

Κάνε τη δική σου ζωντανή εκπομπή

Το EarthCam σου επιτρέπει να εκπέμπεις το δικό σου ζωντανό περιεχόμενο αξιοποιώντας τους γρήγορους servers της εταιρείας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εγγραφείς δωρεάν στο MyEarthCam. Χρειάζεσαι φυσικά μια web camera (δες εδώ επιλογές από τη μεγάλη γκάμα των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ) την οποία θα στήσεις στο κατάλληλο σημείο που θέλεις να δείχνει και φυσικά έναν υπολογιστή με μόνιμη και συνεχή σύνδεση στο Internet. Από εκεί και πέρα η εικόνα της κάμερας μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο (αν επιθυμείς μπορείς να την κάνεις ιδιωτική) και εσύ αποκτάς τη δική σου σελίδα της μορφής https://www.myearthcam.com/toonomasou. Μάλιστα, το site σου παρέχει και κώδικα iframe ούτως ώστε να ενσωματώσεις τη ζωντανή ροή της κάμεράς σου στο site ή το blog σου.