12
Η COSMOTE και Εσύ

Πας Κνωσσό; Έχεις δωρεάν Wi-Fi

Πας Κνωσσό; Έχεις δωρεάν Wi-Fi
Και όχι μόνο στην Κνωσσό. Δωρεάν ασύρματο δίκτυο προσφέρει η COSMOTE σε τέσσερις εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κρήτης, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα σημεία της Ελλάδας.

Το Internet είναι κάτι το οποίο, πλέον, μας συντροφεύει παντού. Ή σχεδόν παντού. Μπορεί να έχεις σύνδεση, καρτοσυμβόλαιο ή απλή κάρτα, όμως έχεις τη δυνατότητα να συνδέεσαι στο Internet από παντού. Κάποιες φορές, όμως, μπορεί να τύχει να μην έχεις διαθέσιμα δεδομένα τη στιγμή που τα χρειάζεσαι. Και ειδικά… όταν είσαι διακοπές ή επισκέπτεσαι κάποιον τόπο μακριά από το σπίτι σου. Τότε… απλά κάνεις υπομονή. Η αλήθεια είναι, όμως, πως ειδικά όταν επισκέπτεσαι σημεία ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, τότε είναι που χρειάζεσαι τη σύνδεση στο Internet, ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες για αυτά που βλέπεις και, γιατί όχι, να ανεβάσεις και δυο-τρεις ωραίες φωτογραφίες στο Instagram.

Λοιπόν, και η COSMOTE σκέφτηκε το ίδιο. Και αποφάσισε να δωρίσει Wi-Fi σε τέσσερις σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κρήτης, για αρχή, έτσι ώστε οι επισκέπτες των σημείων αυτών να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όλα όσα είπαμε προηγουμένως (κι ακόμα περισσότερα).

Οι χώροι αυτοί είναι:

  • Αρχαιολογικός χώρος Κνωσσού
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
  • Σπιναλόγκα
  • Μουσείο Ελεύθερνας

Το πρώτο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι το μυθικό παλάτι του Μίνωα, το οποίο ανασκάφηκε από τον Sir Arthur Evans στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Το δεύτερο είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Κρήτης, το οποίο φιλοξενεί ευρήματα από ολόκληρο το νησί. Η Σπιναλόγκα είναι το γνωστό νησάκι στον κόλπο της Ελούντας, το οποίο έγινε γνωστό ως τόπος εξορίας των λεπρών αλλά είναι στην πραγματικότητα Ενετικό οχυρό και καστροπολιτεία. Τέλος, το Μουσείο του αρχαιολογικού χώρου της Ελεύθερνας στεγάζει τα ευρήματα των ανασκαφών της Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο, από τις απαρχές του Ελληνικού πολιτισμού μέχρι και τα Ομηρικά χρόνια.

Το δωρεάν Internet που θα παρέχει η COSMOTE, προφανώς αποσκοπεί στο να επιτρέψει τους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Παράλληλα, είναι κάτι που μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στους φορείς, ώστε να δημιουργήσουν νέους τρόπους ξενάγησης, ακόμη και μέσω augmented reality.

Βέβαια, το πρόγραμμα παροχής Internet δεν πρόκειται να σταματήσει σε αυτούς τους τόπους, ούτε στην Κρήτη. Η COSMOTE έχει ήδη βάλει στο πλάνο της και άλλους προορισμούς, με τους δύο επόμενους που θα ακολουθήσουν να είναι οι «πολύχρυσες» Μυκήνες, το μυθικό παλάτι του Αγαμέμνονα, η πόλη του Ατρέα, αλλά και η αρχαία Κόρινθος.

Παράλληλα, σύνδεση στο Internet έχουν ήδη το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο των Αθηνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη, ο απιστεύτου κάλλους αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, το ιερό νησί της Δήλου και το Αρχαιολογικό Μουσείο και το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου στην πόλη της Ρόδου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάπτυξη υποδομών στην Ακρόπολη των Αθηνών.